Domov Motivácia Advent bucket list..

Advent bucket list..

od Katka

Áno, je už takmer polovica decembra a ja až teraz zverejňujem môj adventný  (aj keď by som asi rovno mohla predĺžiť jeho platnosť a premenovať ho na zimný  😉 ) bucket list.. Ale, (blogerský) svet sa preto nezrúti, všakže 😀 ?

Popravde, mám ho spísaný už od konca novembra, čakala som len na fotky, ktoré si k tomuto článku spravím a do toho mi prišli 2 choroby za 2 týždne a nabitý program medzi nimi, takže sa mi veci „trošičku“ poposúvali.. a kým sa teraz (konečne) dostávam k jeho publikovaniu, potrebuje už aj drobný „apdejt“..

Ak ste čítali posledný článok, viete, že mojím hlavným cieľom bolo vložiť a zakonzervovať doň všetky nedávne pozitívne pocity a radosť z predvianočného obdobia.. ♥

Ako malá som sa vždy nesmierne tešila na Vianoce a to hlavné kúzlo sa mi spájalo najmä so štedrým večerom, keď sa  otvárali darčeky.. 🙂 Postupne sa to kúzlo a nadšenie vytratilo a aj keď Vianoce stále milujem, už to proste nie je ono.. Ale..

Kto povedal, že to nemôže byť dokonca oveľa lepšie 😉 ?!?

Pred pár rokmi som písala o tom, ako si užiť Vianoce po dospelácky (každý rok si ten článok rada prečítam znova) a teraz, pri rozmýšľaní nad mojím adventným bucket listom mi prišlo úplne skvelé, že sa môžem tešiť nielen na jeden deň alebo časť dňa, ale na celýýý advent a vyberať si zo zoznamu každý deň niečo dobré a príjemné.. ako bonbónik z adventného kalendára.. 😉

A aj keď mi je (už) jasné, že do Vianoc nepostíham všetko, vôbec to nevadí! Nie sú to predsa preteky o to, odškrtnúť si čo najviac vecí, ale čo najviac si užiť každú jednu z nich..

♥♥♥

1. Počúvať vianočné pesničky

– praktizujem už od konca novembra.. 😉 Instantná vianočná nálada zaručená!

2. Pozerať vianočné filmy

– kto by ich nemiloval 🙂 ?

3. Pripraviť zimný šatník

– pri počúvaní vianočných pesničiek nudné upratovanie nadobudne úplne iný rozmer!

4. (Začať) používať vianočný krém na ruky

– na tento „vianočný“ krémik na ruky som si brúsila zuby, odkedy sme ho s Dominikou prvýkrát objavili a ovoniavali.. (ešte v októbri 😀 )

5. Vybrať & kúpiť vianočný stromček

– pôvodne som snívala o „zasneženom“ umelom stromčeku, no keďže som žiadny podľa mojich predstáv nenašla, budeme kupovať opäť živý..

6. Vybrať & kúpiť vianočné ruže

– minulý rok sme mali naozaj nádherné biele vianočné ruže už od novembra, a keďže sa mi táto tradícia zapáčila, nakúpili sme ich aj tento rok 🙂

7. Vybrať a rozmiestniť vianočné dekorácie a svetielka po celom byte

– tých dekorácií nie je veľa, do nového bytu ešte len postupne dokupujeme, ale svetielka sú základ ;)!

8. Prechádzky vonku

– ideálne v snehu :)! Ale vieme si vychutnať aj „obyčajnú“ prechádzku (bez snehu) okolo neďalekého Štrkovca.. Posledne si Tomino vymyslel, že pri tom budeme kŕmiť kačice, tak sa mu chce zrazu chodiť prechádzať oveľa častejšie.. 😀

9. Práca na novom čísle D&L mag

– áno, je tam síce slovíčko „práca“, ale pre mňa je toto jedným z tých veľkých darčekov, ktoré si viem dať sama sebe tým, že si splním svoj sen.. Od 1. decembra som si dala záväzok, že sa mu budem venovať každý deň (minimálne) 2 hodiny a okrem dní, keď som bola chorá či úplne nepoužiteľná sa ho snažím dodržať.. Zapnem stopky, vypnem všetky zvuky a notifikácie a na 2 hodiny neexistuje nič iné.. len môj svet tvorenia..

10. Pripraviť magazíny D&L na akciu s akčnými ženami

síce to chystanie a balenie trvalo dobrých pár hodín, no pri počúvaní vianočného albumu Ingrid Michaelson to bol úplný relax a balzam na dušu.. Samotný vianočný večer akčných žien som si užila v spoločnosti mojej drahej Dominiky 🙂

11. Prezentovať magazín D&L na akcii so skvelými ľuďmi

– tohto som sa trošku obávala, lebo postaviť (alebo posadiť) sa pred ľudí a niečo hovoriť (o sebe, svojom projekte..) je pre mňa stále veľkým vystúpením z komfortnej zóny, no cítila som, že opäť prišiel ten čas a som rada, že to bolo v spoločnosti naozaj skvelých ľudí.. ♥

12. Naplánovať vianočnú výzdobu

– minulý rok sme v spolupráci so šikulkou Silviou zo Susan and Sis´decore nachystali inšpirácie na vianočné prestieranie a tento rok do toho ideme zas :)! Už sa neviem dočkať tej nádhery!

13. Objednať a popíjať chai latte

– odkedy sme pred pár rokmi objavili chai latte, patrí k našim najobľúbenejším #guiltypleasure nápojom zimnej sezóny..

14. Spraviť si vlastnú horúcu čokoládu

– na toto sa veľmi teším! Tento rok otestujeme ruby horúcu čokoládu s Jankou z LaCaramela, mňam!

15. Kupovať a jesť mandarínky

– lebo vôňa mandaríniek sa mi od detstva spája s Vianocami a pretože ich mám rada 🙂

16. Vianočné pečenie

– ako malá som mame často pomáhala pri pečení vianočných dobrôt, pri počúvaní (vtedy ešte) magnetofónovej kazety s pesničkami z „Kevina“.. Teraz mi pečenie až tak moc nevonia, ale aspoň jeden druh vianočného pečiva si v našej kuchyni s Tominom určite pripravíme.. 😉

17. Čítanie každý deň

– už žiadne skrolovanie sociálnymi sieťami pred spaním.. Tento čas chcem venovať radšej knižkám!

18. Prečítať si Vianočnú koledu

– mám jednu krásne ilustrovanú knižku – Vianočnú koledu, ktorú sme si kupovali s kamarátkami ešte na strednej.. Veľmi dávno som sa k nej nevrátila, no tento rok to bude inak ;)!

19. Meditovať každý deň

– knižku o tom, aké ľahké a prospešné je meditovať, som si brala už na našu dovolenku na Cypre, no zavádzala som ju do praxe len veľmi pomaličky.. Teraz som sa však rozhodla, že budem meditovať naozaj každý deň!

20. Ísť na Luskáčika / zatancovať si na Kvetinový valčík

– tento rok už Luskáčika pred Vianocami žiaľ nestíhame, ale na ten krásny Kvetinový valčík si môžeme s Tominom zatancovať, kedy sa nám len zachce, no nie 😉 ?

21. Spraviť rozlúčkové posedenie s naším šéfredaktorom

– po mnohých a mnohých rokoch na svojej pozícii sa do zaslúženého dôchodku pobral náš šéfredaktor (vo svojich 92 rokoch!) a chceli sme s kolegyňou pripraviť predvianočné rozlúčkové posedenie u nás v redakcii.. no stalo sa, čo nikto nečakal.. Poplietli sa termíny a tak sa stretneme až v novom roku..

22. Nosiť sivý domáci fluffy overal

– mám ho už pár rokov, no v zime naň nedám dopustiť 🙂 Je pre mňa stelesnením domácej pohodičky 🙂

23. Nosiť ružový fluffy župan

– keďže som po rokoch hľadania len nedávno našla krásny jednoduchý mäkkučký ružový župan, je pre mňa každé zababušenie sa doň stále zážitkom.. ako padnúť do tých najjemnejších ružových marshmallow obláčikov.. ♥

24. Zimné fotenie v snehu s Tominom

– ani neviem, prečo som si na to spomenula, ale bolo by načase splniť si sen spred pár rokov a nafotiť sa na zasneženom Smolenickom zámku (v mojich svadobných modrobielych šatoch)

25. Prejsť sa vianočnými trhmi, dať si punč

– najradšej by som každý rok obehla všetky trhy v okolitých hlavných mestách (Viedeň, Praha, Budapešť), no budem vďačná aj ak si len odskočíme pozrieť tie viedenské.. a dáme si voňavý punč v červenej čižmičke (alebo uvidíme čo tam tento rok budú mať.. 🙂 )

26. Ísť na chatu niekam do hôr

– toto už do Vianoc tiež nedávame, ale zima je ešte dlhá a mať si kde v pokoji užiť všetky zimné snehové radovánky je najviac!

27. Spraviť / Ozdobiť si princeznovské korčule

– tento nápad nosím v hlave už 2 roky, odkedy som niekde videla fotky vyzdobených korčúľ.. Tento rok ho konečne zrealizujem!

28. Korčuľovanie + princeznovské fotenie

– mať princeznovské korčule a nespraviť si princeznovské fotky :)?!? Nemožnééé! Už len dostať sa po 100 rokoch opäť do formy, aby som na tých korčuliach nevyzerala skôr ako opitý ľadový medveď 😀

29. Kúpiť / objednať posledné darčeky

– a nestresovať sa tým! Tento rok sa mi podarilo nejaké darčeky nakúpiť v predstihu (a je to veru skvelá vec, musím si to zapamätať do budúcna 🙂 !), takže už doplním len zopár drobností.. Čo sa dá, si objednávam online, aby som sa vyhla predvianočnému šialenstvu v obchodoch..

30. Balenie darčekov

– moja obľúbená aktivita na štedrý deň.. tento rok si ich však chcem nachystať (a odfotiť) v predstihu 🙂

31. Babská párty / ladies movie night 

– pretože sme celý rok poslúchali, zaslúžime si predvianočný oddychový babský večer, však 😉 ? Už sa na vás teším, kočky!

32. Nástenka snov / vízii na budúci rok

– konečne nastal čas spraviť si svoju nástenku snov!

33. Natočiť prvé videá s Dominikou

– na toto sa už tiež veľmi teším.. ja sa s videami moc nekamarátim a moje prvé a zatiaľ jediné homemade video to nedotiahlo ani k zverejneniu, ale verím, že za pomoci Dominiky to dám.. Držte nám palce 😉 !

Mohlo by sa vám pačiť