Domov Backstage stories Na ceste za svojím najlepším ja..

Na ceste za svojím najlepším ja..

od Katka

Musím sa vám priznať.. Mám dosť biednu pamäť.. Keby nebolo fotiek a príspevkov na sociálnych sieťach, neviem neviem, čo by som si z posledných rokov pamätala.. Navyše ešte „trpím“ spomienkovým optimizmom a tak na veľa zlých vecí automaticky zabúdam.. resp. si len matne spomínam, že niečo bolo zle, ale podrobnosti mám zamknuté pod kľúčom, ktorý vlastne ani nemám záujem hľadať..

Písal sa rok 2019.. prvé mesiace som pracovala na novom vydaní magazínu D&L, ktorý bol pre mňa takým malým súkromným zázrakom.. Po jeho dokončení som však mala pocit, akoby som zo seba dala von všetko a už som nemala viac čo povedať, poskytnúť..

Akoby sa jedna kapitola uzavrela.. Dvere sa zabuchli a ja som zostala stáť vonku.. Sama.. Nepatriaca nikam.. Bez vidiny ďalších dverí, ďalších plánov, bez zmyslu a bez budúcnosti..

Na jar sme išli do Amsterdamu a do Kanady.. Mala som v pláne nafotiť tam veľa krásnych jarných fotiek.. No akosi to nešlo.. Niečo sa zaseklo a išlo to len veľmi ťažko, so škrípaním a už to proste nebolo ono.. Po návrate sa to ešte zhoršilo..

Niečo sa zlomilo.. Ja som sa zlomila..? Stratila som sa.. A nevedela som sa znovu nájsť.. Pochybovala som o sebe, nič mi nedávalo zmysel a len tak som prežívala zo dňa na deň.. Asi by sa dalo povedať, že som dosiahla akýsi druh kreatívneho dna.. vyhorela..? či dostala prvú väčšiu tvorivú krízu.. 

Nevedela som ako ďalej, ako sa z toho dostať, ako sa zrazu cítiť opäť fajn.. a dlhodobo! S mojimi pocitmi to bolo ako na hojdačke.. Raz hore, raz dole.. Akurát častejšie som na tom bola zle.. Potom chvíľu dobre a zas dlho dlho zle.. Vedela som, že so sebou musím niečo urobiť.. Nemala som však žiaden cieľ, nevidela som žiadnu cestu, žiaden smer..

Ako sa dá ísť ďalej, keď neviete kam?

Niekedy v tom čase som na Instagrame narazila na citát Fall in love with the process of becoming the very best version of yourself, ktorý so mnou hlboko zarezonoval..

Zrazu som objavila cieľ.. Zistila som, že sa musím začať zlepšovať.. Pracovať na svojom najlepšom ja – vo viacerých oblastiach.. No keď som sa nad tým zamyslela a uvedomila si, koľko toho je, akurát ma to znechutilo a odradilo..

Ale aby som to skrátila.. trvalo mi celé leto, kým som sa dostala na cestu za svojím najlepším ja a 1.9.2019 som ju oficiálne odštartovala.. Medzitým som dostala výnimočný nápad..

Taký, ktorý príde len raz za pár rokov a vy viete, že je to niečo naozaj extra, že to dáva zmysel a musíte to urobiť aj keby čo bolo.. Bol to nápad na niečo, čo som na sebe ešte poriadne ani neskúsila, niečo, s čím som nemala skúsenosti, v spolupráci s ľuďmi, s ktorými som sa nikdy nestretla (len som si s nimi párkrát písala na Instagrame).. Možno to znie ako čisté šialenstvo, no pre mňa to znamenalo nový začiatok.. nový zmysel všetkého a novonadobudnutú chuť žiť, snívať.. a tvoriť..

Čím viac som to na sebe skúšala a ponárala sa do tej problematiky, tým väčší zmysel mi to dávalo a tým väčšiu povinnosť som cítila spraviť to, lebo som videla, aký potenciál pomoci druhým to v sebe skrýva..

Ak ma sledujete na sociálnych sieťach, asi už viete, o čom píšem.. Taký bol zrod myšlienky môjho srdcového projektu, zápisníka Tajomstvo udržateľného šťastia, praktického sprievodcu vaším novým čarovným životom.. na ceste za vaším najlepším ja..

Na jeseň minulého roka som teda na sebe začala testovať všetky teórie, rituály a cvičenia, ktoré aktuálne v zápisníku Tajomstvo udržateľného šťastia nájdete.. A začali sa diať zázraky.. A práve tie ma hnali vpred a dávali tomuto môjmu bláznivému nápadu zmysel.. Lebo ak mne dokázal tak zázračne pomôcť, tak ak dokáže pomôcť aj ostatným ženám, ktoré so zápisníkom začnú pracovať, aspoň sčasti tak ako mne, určite to stojí za to..

Skočiť do neznáma.. opäť s novým projektom.. do ktorého dám svoje srdce aj dušu..

Zrazu mi tento môj nápad dával najväčší zmysel zo všetkého, čo som doteraz robila.. tvorila.. Vďaka nemu totiž budem môcť naozaj pomáhať ľuďom a meniť ich životy k lepšiemu.. dlhodobo.. nielen spraviť im radosť peknými fotkami a pohladiť dušu či vyvolať úsmev na tvári.. krátkodobo..

Keby moja #bestselfchallenge (čo bol pracovný názov tohto projektu, resp. jeho testovania) nebola poprášená hviezdnym prachom, a necítila by som sa vďaka nej naozaj čarovne, nikdy by som neuverila tomu vyššie uvedenému a nikdy by som sa do tohto projektu ani nepúšťala..

A keďže moja pamäť je slabá, pomôžem si citátmi z mojich postov zo sociálnych sietí v priebehu mojej #bestselfchallenge 🙂

Nabudúce vám prezradím viac o tajomstve ukrytom v titulke nášho zápisníka ;)!

A ak ho ešte nemáte, objednať si ho môžete TU.

Súvisiace články:

Tajomstvo ukryté v titulke čarovného zápisníka..

Mohlo by sa vám pačiť