Domov Backstage stories O začarovanom pastelovom kráľovstve..

O začarovanom pastelovom kráľovstve..

od Katka

Kde bolo tam bolo, bolo raz jedno maličké ružovo-modré pastelové kráľovstvo.. Od začiatku však bolo pod kliatbou perfekcionizmu.. No nebola to kliatba, ktorú by si princezné (Katka a Silvi) žijúce v tomto kráľovstve hneď všimli.. 

Nažívali si tu spočiatku v sladkej nevedomosti a s radosťou si budovali svoje kráľovstvo a šperkovali každý kúsok do najmenšieho detailu.. Všetko muselo byť čo najlepšie, najkrajšie, najpremyslenejšie a najzmysluplnejšie, ako to len dokázali.. Do všetkého dávali množstvo času, pozitívnej energie a kusisko svojho srdca.. Mesiace plynuli a zrazu si uvedomili, že im ide všetko pomalšie a ťažšie.. že už nevládzu ako kedysi a že sú ustavične unavené a vyčerpané.. Dochádzali im sily, no kliatba perfekcionizmu ich napriek tomu bezohľadne tlačila stále vpred a chcela po nich stále viac a lepšie.. Až vtedy si uvedomili, do akej kliatby sa to zaplietli.. Vedeli, že ak to takto pôjde ďalej, ich kráľovstvo a pastelové sny spolu s ním sa zrútia.. Museli hľadať spôsoby, ako sa spod kliatby vymaniť.. Na túto kliatbu však nefungovali rytieri na bielych koňoch ani dobré víly s čarovným prútikmi, ktoré urobia zázraky na počkanie.. Naše milé princezné tak čakala dlhá a strastiplná cesta vnútorného rozkvetu duše, keď sa samé museli postaviť voči 7-hlavému drakovi menom „perfekcionizmus“ a jeho vernému spoločníkovi menom „vnútorný kritik“.. Na tejto ceste však neboli samé, mali jedna druhú a tak sa mohli spoločne podporovať a pripomínať si, čo sa na tejto ceste zatiaľ naučili.. 

1. Keď budeme (zo seba) stále len dávať, nakoniec nám nič neostane.. 
2. Musíme si nájsť dostatok času pre seba, aby sme dokázali načerpať dostatok energie pre všetko a všetkých navôkol..
3. Je v poriadku, keď nie je vždy všetko dokonalé na 200%..

Ako tento príbeh skončil? Ešte neskončil.. ich cesta za svojím menej perfekcionistickým ja stále trvá.. A bude trvať ešte dlhú dobu.. Tak im držte palce.. 😉

Malý veľký splnený sen..

Minulý rok sme si vysnívali vianočné fotenie na tému ružovo-modrého pastelového kráľovstva (na počesť nášho nového eshopu).. Namiesto menoviek či darčekov na tanieroch sme si vymysleli (naše prvé) mini zápisníčky. Keďže sme ich už nestihli dať vytlačiť a okrem toho boli stále nejaké lockdowny, odložili sme fotenie na neurčito..

Zápisníčky boli prvou novinkou tohto roka a my sme sa už nevedeli dočkať toho, že si tento sen po roku konečne splníme a po dvojročnej koronovej prestávke sa opäť pustíme do našich vianočných inšpirácií. Chceli sme mať všetko dokonalé.. ideálne krásne nové taniere a poháre, v ružovo-modrých odtieňoch, začarované „zamrznuté“ vianočné kvety ako dekoráciu a prepojenie našich pivoniek so zimnou zasneženou krajinkou.. Nič vhodné sme však nenašli a tak sme sa nakoniec rozhodli pre dokonalo-nedokonalé pastelové kráľovstvo. Taniere sme použili staré, poháre a misky sme si požičali od Silvi, nasnežili sme si priamo na zápisníčky a naším cieľom bolo spojiť nedokonalosť a uvoľnenosť so štipkou dokonalosti v našej obľúbenej perníkovo-domčekovej dekorácii. Do tanierov sme umiestnili mini zápisníčky s mini vrecúškami, každé naschvál inak, vedľa nich sme s príbormi naaranžovali navoľno uviazané mušelínové obrúsky. Na každú stoličku sme dali iný hygge doplnok – deku, 2 druhy kožušiniek a chlpatý vankúšik..

Hot chocolate / candy bar

Ďalším malým (nedokonalo) splneným snom bol pastelový hot chocolate bar. Keď sme si ho zmysleli, bolo už príliš neskoro, aby sme zohnali všetky potrebné ingrediencie a hlavne dostatok pekných dózičiek, v ktorých by vynikli, tak sme opäť museli improvizovať z toho, čo sme mali doma.. 🙂 Hlavnou myšlienkou takéhoto hot chocolate baru je mať všetko potrebné na prípravu a výzdobu horúcej čokolády poruke. Ako základ sme vybrali ako inak ruby čokoládu a samozrejme nemohli chýbať marshmallows, candy canes a trubičky na ozdobu. Okrem toho sme pridali aj nejaké drobné sladké dobroty na zahryznutie (keby toho cukru bolo málo :D) a krásne kokosom zasnežené karamelové jabĺčko v bielej čokoláde.

Ako sa vám tento náš sladký kútik páči? Nie je to ako taký malý splnený detský sen? 🙂

A čo hovoríte na naše prepojenie dokonalosti s nedokonalosťou? Prijali by ste pozvanie do takéhoto pastelového kráľovstva?

Krásne sviatky želáme!
Katka&Silvi – Dream&live

Mohlo by sa vám pačiť

3 komentáre

zelma 27. decembra 2022 - 2:50

Waiting patiently for you to come home and fuck me! https://bit.ly/3UKFVxa

zelma 27. decembra 2022 - 2:50

Waiting patiently for you to come home and fuck me! https://bit.ly/3UKFVxa

zelma 27. decembra 2022 - 2:51

Waiting patiently for you to come home and fuck me! https://bit.ly/3UKFVxa

Comments are closed.