Domov Best self Adventné radosti

Adventné radosti

od Katka

Dnes ráno, v to sivé usmoklené ráno prvej adventnej nedele, keď som sa po 100 rokoch chystala sadnúť k písaniu tohto článku o adventnom bucket list-e, mi to došlo..

All I want for Christmas is You & Me time.. and all the little things..

Viackrát za sebou som si pustila jednu z najznámejších vianočných pesničiek v jemnom romantickom prevedení Ingrid Michaelson (spolu s Leslie Odom Jr.) – All I want for Christmas is you..

I don’t want a lot for Christmas
There is just one thing I need
I don’t care about the presents


I won’t ask for much this Christmas
I won’t even wish for snow

All I want for Christmas is you

Dala som si rannú meditáciu, ktorá bola jednou z najsilnejších, akú som kedy zažila a priniesla mi tieto myšlienky..

Čas, ktorý (ne)trávime so svojimi najbližšími sa za posledné roky stal tou najvzácnejšou komoditou.. Nielen kvôli aktuálnej pandemickej situácii.. Aj kvôli našej práci, našej honbe za snami, cieľmi a za (často nedosiahnuteľným) úspechom.. (Pri tomto som si spomenula na video z predstavenia Jaroslava Duška na motívy Štyroch dohôd, časť o tom, že to hlavne treba niekam dotiahnuť.. Ak ho náhodou nepoznáte, pozrite si na tomto linku.)

Nechápte ma zle. Na snívaní, plnení snov a cieľov či túžbe niečo dosiahnuť nie je nič zlé.. Keby sme sa nikam neposúvali a nemali žiaden cieľ, náš život by stratil zmysel. No všetka táto naša snaha a vytúžené úspechy vyžadujú čas.. obrovské množstvo času.. (“All magic comes with a price”..)

Čas na najvzácnejšie osoby v našom živote – na seba a našich najmilovanejších – nám popritom preteká pomedzi prsty.. Častokrát ho nevieme uchopiť a keď sa nám to náhodou nečakane podarí, nevieme si ho naplno užiť.. Čas, ktorý sa nám niekedy najťažšie hľadá a vtesnáva do nabitého zoznamu úloh, je však zároveň aj čas, ktorý raz budeme najviac ľutovať, že sme si ho nenašli nevytvorili a nevychutnali naplno..

„Najväčší dar, ktorý niekomu môžeš dať, je tvoj čas.
Ak niekomu daruješ čas, daruješ mu kúsok svojho života, ktorý už nikdy nevrátiš.“

Tento rok som sa preto rozhodla, že na mojom adventnom bucket liste bude na vrchole svietiť čas pre seba a čas s mojím drahým Tominom. A všetko ostatné, všetky tie malé adventné radosti, budú príjemným bonusom a možnosťou, ako ten čas naplniť..

Neviem, ako to máte vy, ale keď som v minulosti vídavala rôzne sezónne listy s nekonečným zoznamom aktivít, vyvolávalo to vo mne skôr úzkosť ako radosť.

Preto sme so Silvi dali dokopy (pred)vianočný bucket list, ktorý má len 24 poväčšinou bežných činností, ktoré viete uskutočniť dokonca aj počas lockdownu, v pohodlí domova.

Sú to naše tipy, ktoré by vám mohli urobiť radosť a spríjemniť nasledujúce dni. Koľko z nich naozaj odškrtnete a koľko vlastných si pridáte, je už na vás. Nejde o to, aby ste tých aktivít stihli čo najviac, ale aby ste si čo najviac vychutnali každú z nich..

Okrem toho sme pre vás s láskou pripravili pdf s názvom „Adventné radosti“, z ktorého mám obrovskú radosť. Nápad naň som dostala ešte minulý týždeň a vedela som, že toto je presne to, čo teraz potrebujem.. a nielen ja, ale my všetci.. Aby sme si napriek aktuálnej situácii vedeli vychutnať predvianočnú atmosféru, sústrediť sa na to dobré a naplánovať si svoje adventné radosti..

Adventné radosti sú pastelovým adventným plánovačom milých predvianočných „povinností“ a taktiež príjemných zimných radostí. Predvianočný čas máte rozdelený do 4 stĺpcov (týždňov do Vianoc) v tvare darčekov a v nich v hornej časti priestor na zoznam úloh so štvorčekmi na odškrtávanie (lebo to všetci milujeme!) a v dolnej časti priestor na poznámky či náčrtky.

Pdf sme posielali ako darček emailom všetkým, ktorí si u nás na eshope niečo kúpili. Ale aby sme urobili radosť čo najviac ľuďom, rozhodli sme sa poskytnúť ho každému fanúšikovi nášho IG profilu @shop.dreamandlive.sk, ktorý nás zazdieľa a označí tento náš profil v stories..

Pdf sme pripravili v našej najobľúbenejšej modro-ružovej farebnej kombinácii, aby ladilo k všetkým našim zápisníkom a diárom.. Dali sme však aj na vás a pripravili sme aj pastelovú verziu tradičnej červeno-zelenej farebnej kombinácie a taktiež nežnú kombináciu púdrovo ružovej s bielou kávou.

Ktorá sa vám pozdáva najviac?

Mohlo by sa vám pačiť