Domov Inšpirácie / DIY Darčeky z lásky (nielen na Valentína)..

Darčeky z lásky (nielen na Valentína)..

od Katka

Verejne sa priznávam! Sviatok sv. Valentína mám rada! Nie však kvôli tomu jednému dňu, ale kvôli všetkému, čo sa deje predtým.. Vďaka nemu celý komerčný svet vidí všetko srdiečkovo, ružovo a červeno a aj keď niekomu to môže pripadať otravné a gýčové (ok, veľakrát to tak aj je :)), ja v duchu skáčem od radosti, že v tom nie som sama :)!!

Valentín pre mňa znamená aj také malé kreatívne nakopnutie. Inšpirácie, ktoré som si pre vás nachystala, ma tento rok dostali najviac a ako špeciálne darčeky či pozornosti ich môžete využiť kedykoľvek v priebehu roka.. 😉

1. Miska plná vitamínov

Pithayu a.k.a. dračie ovocie som v potravinách a zelovococh roky rokúce obchádzala a naozaj nikdy ma nelákalo experimentovať s exotickými druhmi ovocia.. Až raz, pred pár mesiacmi, som na jednom zahraničnom blogu našla prekrásne nadekorovanú misku z tohto čarovného ovocia a vtedy som si povedala, že ho musím ochutnať a podobnú nádheru nachystať aj ja.. Valentín mi prišiel ako skvelá príležitosť a tak som ovocnú misku začala „trénovať“ ešte v polke januára. Vďaka rýchlej príprave a super efektnému a vitamínmi nabitému výsledku som si tento „recept“ veľmi obľúbila a tak sa u nás doma objavil už viackrát.. 😉 Dozreté dračie ovocie stačí rozrezať na 2 polovice, špeciálnou lyžičkou/mininaberačkou vydlabať (pol)guličky a vzniknuté otvory doplniť ovocím. Ja som kvôli farbe a chuti použila jadierka granátového jablka a maliny, ale fantázii sa samozrejme medze nekladú.. 😉

2. Srdiečka trochu inak

Pred rokom alebo pred dvoma by ste ma na avokádový toast iste nenahovorili.. No raz to muselo prísť.. Keď na tom už fičal hádam celý svet a fotka takéhoto toastu sa stala najotravnejšou na svete instagrame.. odložila som svoju nechuť k vyhajpovaným veciam a dala sa nahovoriť.. a postupne.. toustík po toustíku som sa do tejto chute totálne zaľúbila.. Momentálne som od avokáda trošku závislá a keď nejaké nemám 2-3 dni doma, poruke, začínam byť nesvoja.. Úplne najviac mi chutí úplne obyčajne, na toastoch, vidličkou ledabolo roztlačené, s niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy, so štipkou soli a s volským okom na vrchu.. V rámci valentínskych inšpirácií som chcela niečo spešl.. čo sa formy týka.. nech to je to, čo nám chutí, ale v trochu slávnostnejšej srdiečkovej forme.. Veď nech nie sú tie srdiečka len červené a ružové, no nie ;)? Dlho som rozmýšľala nad tým, ako tam zakomponovať srdce.. Či toast v tvare srdca alebo vajíčko.. alebo oboje.. až ma z mojej dilemy vyslobodilo pečivko v tvare srdca v jedných rakúskych potravinách 🙂 a aby na ňom volské oko vyzeralo chutne malo, rozhodla som sa pre prepeličie vajíčka, ktoré sme teraz skúšali prvýkrát v živote.. 🙂 S výsledkom som bola nadmieru spokojná a myslím, že takýmito raňajkami by nepohrdol žiadny milovník avokáda, čo poviete ;)?

Pri zelených srdiečkach si vždy spomeniem na to naše, nadačné – malé zelené srdiečko, symbol dobra, pomoci a nádeje. Ak nemáte v obľube červené a ružové srdiečka, môžete si spraviť radosť týmto, vo farbe roka 2017 a prispieť zároveň na dobrú vec! (Viac info u mňa alebo na stránke Nadácie Výskum rakoviny.)

3. Spoločný portrét na mieru

Moje rozprávkové ja už poznáte, no keď Katka z Vanilkového kaktusu vytiahla z rukáva novú kolekciu svadobných oznamiek vo forme postavičiek na mieru, vedela som, že je to niečo pre nás.. A tak som ako malé prekvapko pre Tomina dala pripraviť naše spoločné rozprávkové postavičky.. Inšpiráciou bolo naše posvadobné vílovské fotenienápis, ktorý nesú naše obrúčky.. Z výsledku, ktorý Katka vyčarila, mi padla sánka a vznášam sa od radosti vždy, keď sa naň pozriem.. ♥♥♥ Ak si myslíte, že po svadbe sa vás už „svadobné“ tlačovinky netýkajú, možno vás nasledovné fotky presvedčia o opaku. Podobným obrázkom na mieru, napr. aj na základe vašich svadobných či posvadobných spoločných fotiek, môžete prekvapiť aj vy svoju polovičku a postarať sa o originálny doplnok do bytu.. 😉

4. Ovocie v čokoláde

Neviem prečo, ale jahody v čokoláde ma fascinujú :)! Vlastne viem :D! Sú sladké, šťavnaté, čokoládové a vyzerajú nádherne! Prvýkrát som ich jedla po našom „jarnom“ fotení, kde ich na moje prosíkanie pripravila Janka z La Caramela. Boli neskutočnéééé! Preto boli horúcim kandidátom do tohto článku..

Až keď sme sa do toho opäť pustili (Janka vyrábala, ja som sa pozerala a fotila :)..), zistila som, že to takto mimo sezóny možno nie je až taký skvelý nápad.. Jahody v sezóne sú predsalen o niečom inom.. Takže ak máte chuť maškrtiť a tváriť sa, že je to predsa aj trochu zdravé, keďže vnútri sa skrýva ovocie, odporúčam Jankine famózne jabĺčka v čokoláde a karameli.. 😉 Pozrite, aké sú nádherné.. ♥♥♥
Ak budete mať chuť aj na netradičné, inšpiratívne čítanie plné slniečka, môžete si u Janky zakúpiť aj náš Dream & live magazín.

5. Vôňa lásky

Možno máte to šťastie a idete vždy na istotu, lebo vaša polovička roky používa ten istý parfém, no ak nie, mám pre vás 2 tipy na voňavý darček.. 😉 O mojej láske k jarným L’Occitane vôňam som písala už pred dvoma rokmi. Predošlé edície boli mojimi srdcovkami a tak si asi viete predstaviť, ako nedočkavo som tento rok čakala na novú limitku. Netrvalo dlho a zas som sa beznádejne zamilovala.. Krásne dizajnové prevedenie balenia ma dostalo už na obrázkoch a v skutočnosti je ešte krajšie! A flakón v odtieňoch pastelovej dúhy? Pridajte krásnu, jemnú ovocno-kvetinovú vônu a o perfektný darček pre romantičku máte postarené.. 😉 Bude skákať od radosti :)!!

S mužskými vôňami to až taká sranda nie je.. Dlho predlho som hľadala pre Tomina tú správnu vôňu, ktorá by si ma získala. Musela voňať sviežo, páčiť sa nám obom a mať ako bonus aj krásne balenie. Koncom minulého roka som ju našla! Modré balenie a flakón obalený v modrej koži, plný modrej sexi sviežosti. Ó áno, takto si predstavujem dokonalú pánsku vôňu.

6. Darček, na ktorý sa nezabúda..

Darovali ste už niekomu poukaz na fotenie? Že nie? Oj, tak to treba rýchlo napraviť ;)!! Fotenie pre radosť je totiž zážitkom, z ktorého vám okrem spomienok na príjemné spoločne strávené chvíle s vašim(i) najdrahším(i) zostanú na pamiatku prekrásne prirodzené fotky plné lásky a šťastných úsmevov, ktoré bude naozaj radosť pozerať. Ak chcete niečo extra, naplánujte si rovno fotenie na dovolenke a prineste si z vašej obľúbenej destinácie ten najkrajší suvenír!

 

Mohlo by sa vám pačiť