Domov Fotenie Just a perfect day..

Just a perfect day..

od Katka

Ako by vyzeral váš ideálny deň? Doma? Ja som sa ten môj ideálny, perfektný deň doma rozhodla zachytiť na sérii fotiek pre radosť a krátkom videu.. 🙂

Skvelým základom skvelého dňa je pre mňa byť vyspaná do ružova 🙂 a posledné mesiace aj doslova, v krásnych jemných ružových hodvábnych obliečkach a maske na spanie od Dreamlove. Najlepšie sú dni, keď si nemusím nastavovať budík a mobil nechávam niekde v druhej či tretej miestnosti..

Deň začíname vždy sladkými raňajkami.. Momentálne si najčastejšie dávame našu domácu granolu s ruby čokoládou, mandľami a lyo malinami a višňami (videorecept nájdete tu). Na toto fotenie a na špeciálne príležitosti si zvykneme objednať niečo ľahučké a nadýchané od Danky z Kúsok dobra zákusok. Odkedy sme s Tominom obaja už neviemkoľko mesiacov doma na homeoffice, raňajkujeme zásadne v posteli.

Toto je pre mňa taký jednoduchý, no zaručený recept na pohodové ráno, ktorým príjemne začnem akýkoľvek deň.. 🙂

Na týchto fotkách som chcela ukázať môj valentínsky šatník.. a nafotili sme dve kombinácie teplej zimnej midi sukne z Dadoo, po ktorej som pokukovala už dlho, ale kúpila som si ju len pred pár mesiacmi.. Toto by boli presne tie outfity, ktoré by som si obliekla tieto dni do officu..

Retro outfit

Tento svetrík, ktorý som pred x rokmi kupovala s maminou vo výpredaji, som nemala za tie roky oblečený ani raz! Už bol odsúdený na predaj, no nakoniec som sa doň opäť zaľúbila a zistila som, že mi vlastne celkom pekne zapadá do šatníka. Na dotvorenie naozajstného retro looku som vytiahla korálky a náušnice po babke, ktoré som ako malá vždy obdivovala v jej drevenej šperkovnici..

Moderný outfit

Tomuto pulóvru s balónovými rukávmi som nevedela odolať na jeseň roku 2019. Bol to môj posledný nákup v Zara (ever).

V rukách držím krásny diár od Ladyboss, ktorým každý môj deň (pracovne) začína aj končí. Večer si vždy zrekapitulujem deň a naplánujem to do list na ten ďalší. Za minulý rok som si ku každému mesiacu spravila aj zhrnutie vo fotkách (videoukážka tu) a tak sa mi to zapáčilo, že si ich budem robiť aj v tohtoročnom diári.. 🙂

Väčšinu času pri homeoffice trávim samozrejme v domácom oblečení.. momentálne sa veľmi teším z tejto megapohodlnej oversize teplákovej súpravy od Vtáčatko. Bola to láska na prvý pohľad a myslím, že aj na celý život, lebo som odhodlaná ju nosiť, kým sa na mne nerozpadne.. 😀 (Moje reakcie po vybalení nájdete tu.)

Príjemný deň doma pre mňa predstavuje aj produktové fotenie, napr. pre moje milované Dreamlove, našich zápisníkov či iných vecí na môj Instagram. Posledné týždne mi robili radosť aj naše telefonáty s Terezkou o zlepšovaní sa na Instagrame či práca na novom zápisníku Minimalist so Silvi.

Na fotkách som však chcela zachytiť prípravu romantickej večere (konkrétne na Valentína). Využila som všetky skúsenosti z našich inšpiratívnych fotení so Susan & Sis‘ decore a Flordeluxe z minulých rokov, nakombinovala som všetko, „co dům dal“ (behúň cez stred stola je napr. zo zvyškov z tylovej sukne) a nahodila sa tak, akoby sme išli fotiť nejaký romantický editoriál.. 🙂 Krásna ružová tylová sukňa od Peter a Lucia, jemná blúzka a kvietkové náušnice od Petra Toth..

Na stole nemohla chýbať krásna kytica od Jarabina atelier a úžasné jabĺčka od Janky z La Caramela. Pretože je úplne jedno, čo je na večeru, dôležitý je pre mňa dezert.. 😀

Výsledok tohto dvojdňového fotenia (a asi dvojtýždňového plánovania) zhrnutý v 30 sekundách nájdete v krátkom videjku na mojom IG Reels.

Toto fotenie/točenie bolo súčasťou našej instagramovej výzvy, ktorú sme s Terezkou začali v druhej polovici januára a ktorá ma inšpirovala k tomu, aby som viacerým z vás pomohla nakopnúť sa v tvorbe na Instagrame.. ale o tom už niekedy nabudúce.. 😉

Inak, pri chystaní týchto fotiek, som si (opäť raz) uvedomila, aká som vďačná za všetky tie obyčajné bežné dni.. ktoré môžeme spolu s Tominom stráviť doma.. za naše spoločné raňajky v posteli, za to, že môžem robiť z domu, za to, že pri tvorbe (niektorých) mojich srdcových projektov mi nič nebráni, za to, že si s Tominom pracujeme každý na svojom, dva metre od seba, za to, že spolu večeriame na gauči v teplákoch, pri pozeraní seriálu na Netflixe, za môj večerný rituál.. aj za to, že som si na seba natoľko zvykla bez mejkapu a s vlasmi schytenými v hodvábnej gumičke, že tak nemám problém vyjsť aj na ulicu.. 😀

Mohlo by sa vám pačiť