Domov Backstage stories Hygge Vianoce

Hygge Vianoce

od Katka

Tento rok sme pri prípravách so Silviou zo Susan & Sis’ decore najviac riešili koncept hygge Vianoc.. Nápad na túto vianočnú inšpiráciu prišiel ako prvý, bol úplne iný ako všetky ostatné, ktoré sme chystali doteraz, najviac sme si ho hýčkali a šperkovali do (ne)dokonalosti, najviac nás chytil za srdce a v ankete na Instagrame najviac oslovil aj vás.. Preto som sa rozhodla venovať mu samostatný článok.. 🙂

 

Už 3. rok sme so Silviou pripravovali po 3 inšpirácie na vianočné prestieranie.. (Ak si chcete pozrieť našu predošlú prácu, pripájam linky na inšpirácie z roku 2018 a 2017) Tentokrát sme výzdobu začali aktívne riešiť a plánovať už začiatkom novembra.. a vďaka tomu som si užívala vianočnú atmosféru najdlhšie.. 🙂 Pri počúvaní vianočných skladieb a pinterestovaní som sa zasnívala o uvoľnenej pohodovej verzii hygge Vianoc.. Síce mám doma 3 knižky, ktoré majú v názve slovko hygge, ani jednu z nich nemám celú prečítanú.. Na pochopenie a podchytenie toho, čo je zmyslom toho čarovného slovíčka, ktoré nemá v našom jazyku ten správny ekvivalent, však netreba veľa.. 🙂 a ja dúfam, že sa nám to podarilo zhmotniť v našej predstave hygge Vianoc..

 

Nápady prichádzali postupne.. kožušinky, nedbalo prehodená deka, perník ako menovka, vianočné ruže v handmade papierových vreckách, kvety bavlníka.. svetielka, sviečky.. horúca čokoláda s marshmallows a perníčkom.. chutné perníčkové domčeky (každý iný).. perníčkové stromčeky.. perníčkové mestečká v sklenených nádobách.. scrapbooková menu karta s domčekmi.. bledohnedé vianočné ozdoby.. čokoládovo-karamelové jabĺčko.. oriešky.. med v skle tvaru macka.. drievka škorice.. hviezdičky badiánu.. šišky.. drevené hviezdičky a kolieska s výrezom srdiečka.. to všetko na béžovom ručne šitom obruse so zlatou niťou..

 

Motív domčekov, sviečok, svetielok, sladkých dobrôt a handmade prvkov sme prepojili s tematikou tepla domova, útulnosti, štedrosti a sladkej príchute Vianoc..

 

Perníčkové kráľovstvo pre nás na želanie perfektne pripravila Janka z Doris cookies a karamelovo-čokoládové jabĺčko Janka z La Caramela.. Ďakujeme!

Ďalej už nechám rozprávať fotky.. užívajte.. ;)! Ja som z tej nádhernej symfónie odtieňov farieb, tvarov a vôní nevedela odtrhnúť zrak (ani objektív fotoaparátu)..

Sladké zátišie..

Výzdoba: Susan & Sis‘ decore
Perníčky: Doris cookies
Jabĺčko: La Caramela

Mohlo by sa vám pačiť

1 komentár

Janka Bianka 13. decembra 2019 - 10:09

Wow to sa fakt podarilo a vyzerá to perfektne.

Comments are closed.