Domov Backstage stories Prečo to robíme?

Prečo to robíme?

od Katka

Myslím, že existujú dve skupiny ľudí.. Jedným sa pri pozeraní týchto našich inšpirácií rozžiaria oči.. a tí druhí.. tí si ťukajú na čelo a nechápu, prečo to vlastne robíme.. 🙂 Aj v mojom okolí sa nájdu ľudia z tej druhej skupiny a aj keď tie reakcie nie sú práve povzbudivé, jedna z nich ma motivovala k napísaniu tohto článku..

 

Ehm.. aj keď.. zatiaľ skôr k myšlienke a názvu článku.. lebo je práve posledná adventná nedeľa večer.. a kým si ostatní pomaly sadajú k nejakému vianočnému filmu, ja sedím ako prikovaná k počítaču, len pred chvíľou som doupravovala fotky z ružovej vianočnej inšpirácie a chcela by som s vami tento článok zdieľať ešte dnes..
K fotkám a textom na blog sa často dostávam práve vo večerných, či skôr nočných hodinách, namiesto toho, aby som si oddýchla alebo išla skôr spať.. Nedá mi to však, keď niečo vytvorím, keď mám nejaký nápad, potrebuje to ísť von..

 

Tohtoročné inšpirácie na vianočné prestieranie sme so Silviou so Susan & Sis‘ decore fotili začiatkom decembra… čo je zatiaľ náš osobný rekord 😀 Pôvodne to malo byť 3.12. ale keďže som ochorela, museli sme to posunúť.. Popravde, nebola som úplne OK, ale keďže sme to nemohli ani nechceli ďalej odkladať, chystali a fotili sme deň pred Mikulášom.. A trhli sme náš ďalší rekord – v dĺžke príprav – zhruba od 10tej rána do 10tej večer.. A nikdy nezabudnem na tú krátku správu, ktorú mi Silvia ten deň okolo polnoci poslala a ktorá to všetko zrhnula – Som KO, ale happy.. 🙂

 

Aby ste mali predstavu, ako to celé prebieha.. obe vždy venujeme niekoľko hodín vymýšľaniu, hľadaniu inšpirácií, tvorbe a prepracovaniu troch rôznych konceptov.. ďalšie hodiny zháňaniu a kupovaniu jednotlivých doplnkov.. Silvia si tento rok zobrala na starosť aj tvorbu tlačoviniek.. a dokonca ma prekvapila aj dvomi obrusmi a obrúskami, ktoré ušila jej mamina (hygge a ružová verzia).. Tento rok sme prvýkrát oslovili pár šikovných ľudí na spoluprácu, aby sme mohli zakomponovať aj ich krásne výrobky – perníčky na mieru od Doris cookies nám osladili koncept Hygge Vianoc, karamelovo-čokoládové jabĺčka od La Caramela pasovali do všetkých verzií a sviečky Luminia nám luxusne prevoňali bielo-strieborné inšpirácie.. Tomu však samozrejme predchádzali ďalšie hodiny komunikácie s vyššie spomenutými dodávateľmi, ich príprava a potom samotné vyzdvihnutie produktov.. Neviem si predstaviť, koľko trvalo Silvii balenie a následné vybaľovanie všetkých vecičiek, ale myslím, že sa to rovná minimálne baleniu na jednu väčšiu dovolenku.. 😀

 

Samotné chystanie je vždy super, v dobrej nálade, pri počúvaní vianočných pesničiek a tento rok nám robila spoločnosť aj malá Eliška (úplné zlatíčko ♥).. Každá výzdoba je vždy taká krásna, že nám je ľúto ju rozobrať, tak sa snažím zachytiť ju aspoň na čo najviac fotkách a vždy spravím aj nejaké videjká na mobil, aby som si to celé mohla čo najlepšie pripomenúť..  Pred finále ešte obiehame stôl zo všetkých strán a kontrolujeme, či je každý detail na svojom mieste.. a kým ja sa pustím do fotenia, Silvia už pripravuje ďalšiu výzdobu.. Celý byt je samozrejme úplne hore nohami, len ten priestor, ktorý vidíte na fotkám je tip top nachystaný.. 😀 Pri fotení poslednej inšpirácie, okolo deviatej večer, už Silvia upratuje a balí.. a s úderom desiatej hodiny (no dobre, pár minúr po.. 🙂 ) sa snažíme všetko napchať do výťahu a potom do auta..

 

Uff, tentokrát to bolo ozaj extra náročné.. mali sme najviac doplnkov, boli sme na nohách najdlhšie, sme opäť o rok staršie, čo si budeme klamať 😀 a ja som navyše bola stále nejaká chorá.. Po pár oddychových dňoch ma táto akčná 12-hodinovka celkom slušne vyšťavila, ku koncu som sa už ledva držala na nohách, hnevala sa na foťák, že neostrí tam, kam chcem a  minimálne ďalších 12 hodín potom som bola ako zombie.. 😀 Nič som nevládala.. bola som úúúplne KO..

Tú noc sme ešte museli rýchlo booknuť Paríž, kam sme mali ísť o pár dní a ja som sa modlila, aby som sa dovtedy dala do poriadku, aby som si ho poriadne užila..

 

Pred odchodom som si však chcela nachystať a upraviť fotky, aby som nemusela odložiť publikovanie článku o týždeň neskôr.. chcela som totiž trhnúť rekord aj v najskoršom publikovaní článku doteraz.. 🙂 Veľmi rýchlo som zistila, že sme zrejme trhli rekord aj v počte fotiek a že fyzicky nie je možné stihnúť prejsť a upraviť ich všetky, tak som sa zamerala na prvú inšpiráciu – Hygge Vianoce, ktoré si tak vyslúžili samostatný článok.. (nielen kvôli časovej tiesni ale aj preto, že nás tento rok najviac chytili za srdce.. 🙂 ) K úprave a plánovaniu poradia ďalších fotiek – z bielo-striebornej a ružovej inšpirácie som sa dostala vždy len na chvíľku.. popri návale povinností po návrate z Paríža..

 

A práve vtedy som sa začala pohrávať s myšlienkou a názvom tohto článku.. Prečo to robíme?.. Napísala som o tom aj Silvii a obe sme začali premýšľať, no nejako sa nám nedarilo sformulovať to do slov.. Potom mi to došlo.. Že je to predsa jednoduché.. Je to LÁSKA.. keď to robíte.. napriek všetkému.. lebo to milujete, aj keď to neviete popísať či vysvetliť.. Navyše, keď ide o čokoľvek s príchuťou Vianoc, má to svojské čaro.. magickú silu, ktorá vám dá krídla.. ♥♥♥

 

Tak nech sa páči, tu sú posledné dve z našich tohtoročných vianočných inšpirácií.. 😉

 

Bielo-strieborné Vianoce s vôňou luxusu

Vznešenosť bielych amarylisov, nádherné vône dokonalých krištáľových sviečok Luminia, tematika trblietavého snehu, čírosť ľadu a jedinečnosť snehových vločiek.. v takomto duchu sa niesli naše bielo-strieborné inšpirácie..

Ružové rozprávkové Vianoce

Už po druhýkrát sme so Silviou s malou dušičkou chystali cukríkovo-ružové vianočné inšpirácie.. Ružová u nás ešte na Vianoce nie je úplne udomácnená a možno práve preto nám táto výzdoba chutila najsladšie.. ako zakázané ovocie či koláčiky odložené na tajnom mieste, na najvyššej poličke.. 🙂 Výzdobe kraľovala pastelová perníkovo-domčeková dekorácia (replika nádhernej torty z dielne londýnskej cukrárne Peggy Porschen spred pár rokov – keď som ju zbadala v jednom obchode, neverila som vlastným očiam! Mali sme ju totiž medzi inšpiráciami na tohtoročnú ružovú výzdobu!) a všetko bolo chutné, sladké, ružové, hravé a veselé.. No vedeli by ste odolať ;)?

 

 

Mohlo by sa vám pačiť