Domov Inšpirácie / DIY Vianoce u Snehulienky..

Vianoce u Snehulienky..

od Katka

Vítam Vás v novej kategórii blogových príspevkov – „Vaše príbehy a (splnené) sny..“  Začneme jedným z tých najčerstvejších.. Renátkiným snom o.. Viete čo? Ona vám to porozpráva lepšie ;)..

Vianoce bez snehu, no so Snehulienkou. 

,,Frflite si na tie obohrané rozprávky na Vianoce koľko len chcete. Bez nich by to aj tak nebolo ono.“  🙂
Našim malým snovým projektom vianočnej Snehulienky by sme Vás radi presvedčili, že Vianoce a rozprávky naozaj patria k sebe. Výber už samozrejme nechávame na Vás. A že Disneyovky sú pomyselnou čerešničkou na torte, o tom už dnes niet žiadnych pochýb.
Tak a teraz otázka na telo: ,,Kto by si vedel predstaviť Vianoce bez rozprávok?“ A hoci poznáme celý repertoár televíznych rozprávok a v duchu opakujeme frázy spolu s hlavnými hrdinami, stále tvoria akúsi zadnú kulisu vianočných príprav.  A ruku na srdce, koľké z Vás odolali v kníhkupectve voňavučkým, šušťavým stránkam kníh a krásnym rozprávkovým ilustráciám? Šup, šup s nimi pod stromček!

I ja som si rozprávkovú tému nevybrala len tak. Som rozprávková klasička. Rozprávky som mala rada odjakživa, teda povedzme od veku 0 do veku “dsať“ a ešte stále to trvá. Môžu byť v akomkoľvek “skupenstve“ :). Rada ich čítam, počúvam  a samozrejme, rada ich aj pozerám.  Svetoznáme orchestre a úžasní inštrumentalisti, ktorí sprevádzajú napr. Disneyho rozprávky, poskytnú každému, aspoň na malú chvíľu, ružové okuliare. Prenesú nás do iného sveta. A my veríme, že dobro nad zlom vždy zvíťazí..

Ja mám jednoducho rada témy. Mám rada nadpisy. Tituly kníh a časopisov. Mám rada rozvité vety. A tak som jednu takú tému preniesla aj do nášho vianočného rande, ktoré síce bolo bez snehu, zato však disponovalo jednou Snehulienkou. Keďže si každý v sebe nesie pár nesplnených snov a ja, žiaľ, nie som žiadnou výnimkou, predstavím Vám teraz jeden z tých mojich.

Keď sa mi jedno, vtedy ešte pre mňa neznáme žieňa – Katka (z Fotky pre Radosť) ozvalo, s návrhom fotiť niečo vianočné, brala som to ako príležitosť opäť sa trošku realizovať. O mojej  horespomínanej obľube tém už viete. Takže pre mňa „len“ téma Vianoce nebola dostačujúca a tak som k nim prikmotrila ešte Snehulienku :).
Slovám vyzdobiť, zdobiť, výzdoba a pod. nie som moc naklonená a radšej ich nahrádzam slovami vytvárať, tvoriť, kreovať.. A presne toto je jeden z tých mojich snov.  Vytvárať takýto priestor, “výzdobu“ konečne aj pre niekoho iného. Ten svoj som si splnila na vlastnej svadbe. Teraz by som sa rada podelila o svoje ďalšie nápady a skúsenosti a tak plnila sny alebo aspoň ich určitú časť aj niekomu inému.
To, ako vyzerá jeden z mojich malých nápadov, zachytila Katka na týchto fotografiách.
Pár otrávených jabĺčok, pracne zháňaný trpazlík a jedna malá dodávka potrebných rekvizít. To je také gro, čo na fotkách vidíte. Ale mínusová teplota, Snehulienkin červený nos, desiatky neposlušných vetvičiek, ktoré netrpezlivo čakali len na chvíľu, kedy sa o niekoho zachytiť, v horšom prípade „prefackať“ aktérov či fotografku.. nie, to vidieť už nie je..
 🙂 A ak by ste čakali, že nakoniec sme si pochutili na napečených maškrtách, tak aj v tom by ste sa mýlili. Po niekoľkohodinovej hmle a padajúcom vlhku sme sa ich dobrovoľne vzdali a zapriali tak dobrú chuť srnkám a iným tvorom.

Dúfame, že sme aspoň trošku potešili Vaše oči našim rozprávkovým pohľadom na Vianoce.  A okrem toho, že Vám želáme krásne a pokojné prežitie sviatkov, sľúbte nám, že aspoň pri zdobení stromčeka alebo dopekaní poslednej várky medovníkov, Vám budú niekde z diaľky, toho obyvačkového rohu, znieť ikonické melódie a slová vašej obľúbenej rozprávky..
Šťastné a rozprávkové.. ♥

Ak si myslíte (rovnako ako ja), že Renátka má talent a veľký potenciál na splnenie svojho sna, podporte ju lajkom na jej facebookových stránkach a môžme jej držať palce spoločne ;)..

Koncept a výzdoba: Nataré design
Sladký bar: Cukrú cukrú
Foto: Katka – Fotky pre Radosť  

Mohlo by sa vám pačiť