Domov Best self Rozprávka o poklade ukrytom v lupienkoch pivoniek

Rozprávka o poklade ukrytom v lupienkoch pivoniek

od Katka

Kde bolo tam bolo, bola raz jedna dievčina menom Katka. Navonok vyzerala celkom obyčajne, nenápadne, no jej duša bola zakliata. Nevedela sa naplno tešiť zo života, cítila, akoby sa okolo nej stále vznášali chmáry, ktoré jej nedovolili pohnúť sa z miesta ďalej..

Jedného dňa sa k nej však sťaby zázrakom predrala čarovná myšlienka, ktorá mala moc postupne rozpustiť všetky sivé mračná a dovoliť jej opäť lietať. Bola to pomalá, postupná premena, počas ktorej jej duša začala kvitnúť.. Ako nenápadný malý púčik pivonky, ktorý sa každým dňom pomaličky otváral o kúštik viac a viac, až nakoniec ukázal všetku tú voňavú nádheru, ktorú mal v sebe celý ten čas ukrytú.

Katka počas svojej cesty za svojím najlepším ja, ako túto premenu volala, vymyslela a za podpory dobrých víl vytvorila zápisníky, ktoré mali jej aj ďalším začarovaným dievčinám pomôcť vymaniť sa spod svojej kliatby a začať žiť svoj nový čarovný život. Objavila, že to kúzlo má v sebe každá z nás.. len potrebuje malú pomoc k tomu, aby ho mohla vyslobodiť a začať každodenne používať pre svoje blaho.

Keď nadobudla dojem, že je jej duša konečne vyliečená, ocitla sa opäť s hlavou v oblakoch, na mieste, kde predtým veľakrát s radosťou tancovala medzi novými myšlienkami a nápadmi, ktoré s nadšením spriadala do nových snov. Myslela si, že sa do tejto krajiny snov snáď už nikdy nedostane a pritom to tam tak milovala! No podarilo sa a ona sa z oblakov vrátila s novými snami – snom na vlastný čarovný diár, látkové vrecúška na diáršaty snov – ktoré by niesli rovnakú, jej srdcu blízku, podobizeň. Bolo to veľké sústo, splnenie všetkých tých snov vyžadovalo množstvo času, úsilia a dobroprajných ľudí, no vedela, že v sebe má silu, ktorá jej umožní prekonať všetky prekážky, ktoré ju na tejto ceste stretnú.

Začala prácou na vysnívanom Diári udržateľného šťastia. Cítila, že je to poklad, ktorý dokáže všetkým devám, ktoré ho chytia do rúk a budú ho správne používať, zmeniť život k lepšiemu. Svoju výslednú čarovnú tvár diár získal vďaka kúzlu dvoch dobrých víl – Silvie, ktorá jeho stránkam vdýchla ľúbeznú podobu a Dominike, ktorej sa podarilo namaľovať to, čo Katka videla na potulkách vo svojich snoch, a preniesť tú čarokrásnosť na obálku diárov aj látku na vrecúška.

Podobizeň oblohy posiatej nadýchanými oblakmi nazvala „S hlavou v oblakoch“, bol to obraz jej krajiny snov a stvárnenie slovíčka snívať.. Bohato rozkvitnuté ružové pivonky zas znázorňovali život a plnenie snov.. no najmä „Rozkvet duše“ – tú postupnú premenu, ktorú posledné mesiace a roky sama zažívala..

Napokon ostal ešte sen o šatách snov.. utkaných z pivonkovej peny, v ktorých by sa každá mohla cítiť ako princezná. Pohodlne, príjemne, no zároveň vznešene, ako hlavná hrdinka svojho príbehu.. O šatách, v ktorých by mohla ladne tancovať životom aj krajinou snov. O šatách, ktoré by jej navždy pripomínali jej silu a čarovnú moc. A tak dali so Silviou a Dominikou hlavy dohromady, až prišli so šatami, ktoré rozžiaria každú ženskú dušu, v ktorej drieme malá snívajúca princezná..

Nadišiel totiž čas, aby sa po rokoch opäť stretli a porozprávali sa o tom, na čom im záleží najviac na svete. Tuším ich počujem, ako si šepkajú o tom, že je to krása prítomného okamihu, dotyk slnečných lúčov na tvári, vetrík, ktorý roztopašne strapatí pramienky vlasov, volány, ktoré pôvabne tancujú okolo nich kamkoľvek sa pohnú, teplo ruky blízkej osoby, ktorej sa môžu dotknúť, chuť zmrzliny v ústach, ktorá roztápa všetky starosti, zvonivý zvuk smiechu, slzy, ktoré sa kotúľajú po tvári od preveľkej radosti, vďačnosti či dojatia zo splneného sna..

A ako to dopadlo s našou Katkou? S dobrou vílou Silviou vytvorili pastelové kráľovstvo svojich snov a spoločne sa podujali na to, že budú dennodenne kúzliť a pomáhať druhým k rozkvetu ich duší. Nájdete ich, usmievajúc a tancujúc zakaždým, keď sa ďalšia odkliata princezná zatočí šťastím vo svojich šatách snov či spokojne listuje stránkami Diára udržateľného šťastia..

Mohlo by sa vám pačiť