Domov Backstage stories DIY princeznovské korčule

DIY princeznovské korčule

od Katka

Spomínate si na môj adventný bucket list? Bol to prvý sezónny zoznam vecí, ktorý som si kedy urobila a navyše aj verejne zdieľala.. a DIY princeznovské korčule boli jedným z prvých bodov, ktoré mi napadli.. (a veľmi som sa musela snažiť, aby som ich nedala hneď na začiatok.. 😀)
Myšlienku vyzdobiť si korčule na princeznovský spôsob som mala už pred 2 rokmi.. keď som niekde na internete zazrela fotku farebných korčúľ so stužkami.. Nebolo tam síce všetko vidno, no mne sa v hlave okamžite rozvinula predstava o tom, ako si také podobné pripravím aj ja, s trblietkami a farebnými stužkami a ako si potom s Peťkou užijeme spoločné princess fotenie (ona v ružovej, ja v modrej ;)) Potom sa to však nejako rozplynulo.. sezóna už končila, začala som sa viac sústrediť na jar a tam tie korčule logicky vôbec nezapadali.. Na ďalšiu sezónu som už riešila úplne iné veci (okolo tlače posledného čísla magazínu).. A tak som si na tento môj malý sen spomenula opäť až koncom novembra minulého roka, práve pri spisovaní už spomínaného adventného/zimného bucket listu..
Chcela som si užiť aj samotnú DIY prípravu a zvečniť si ju na videu spolu s Dominikou a.k.a. Candy Grant.. a neskôr ich nafotiť aj v teréne v akcii.. 🙂
Kedže december vždy ubehne ako bláznivý, náš malý spoločný projekt sme s Dominikou prekladali a točili až koncom januára.. a tieto fotky vznikli vo februári.. (ale lepšie neskoro ako nikdy, však ;)?)

Natáčali sme u nás doma v obývačke.. najprv sme pripravili „vianočné“ zátišie – parádnu merino deku od Tuli sme doplnili 2 druhmi svetielok a na stôl sme porozkladali sviečku s vianočnými ozdobami a princess essentials – korunkou z horských krištáľov od Mahasi a plánovača snov od I Can Academy.. 🙂 Potom sme nachystali všetky potrebné veci, a to:

 

  • korčule
  • trblietky (použili sme akrylovú farbu s trblietkami)
  • štetce
  • stužky
  • nožnice

Postup nie je vôbec zložitý (kuk na video), zvládnu to aj také ľavé ruky ako moje 😀 a páči sa mi na tom hlavne to, ako taká drobnosť ako farebná stužka a pár trblietok dokážu zmeniť obyčajnú vec na rozprávkovú.. ♥♥♥
Pozn. 1 Akrylovú farbu sme nanášali vo viacerých vrstvách, aby bolo trblietky viac vidno.. Každú vrstvu sme nechali poriadne zaschnúť.
Pozn. 2 Keď budete strihať stužky podľa šnúrok, nechajte si väčšiu rezervu (nie ako ja :D), na viazaní stužkou je krásne práve to, keď je mašľa veľká..

 

Naše prvé natáčanie s Dominikou bol zážitok a preto, vždy keď si ho pozerám, sa musím usmievať.. 🙂 a dúfam, že podobne príjemne bude pôsobiť aj na vás.. 😉

♥♥♥

 

 

Po videu mala nasledovať séria fotiek v teréne.. Celý môj princeznovský outfit sme so sebou brali na výlet do Levoče, chcela som to všetko nafotiť práve pri tej Šikľavej skale, kde sme fotili snehovú kráľovnú Veroniku..  Žiaľ, na druhý deň, keď sme mali naplánované naše ružové fotenie, sa všetko začalo topiť, pršalo, cesty boli šmykľavé.. a možno by sme sa na miesto fotenia nejako doplazili, no nebolo by to už ono, tak sme to nechali tak.. Bola to opäť jedna skúška mojej trpezlivosti.. 🙂 No aspoň mám o dôvod viac tešiť sa na budúcu zimu.. 😉

 

Mohlo by sa vám pačiť