Domov Backstage stories Magazín snov..

Magazín snov..

od Katka

Niekde hlboko vo vnútri som cítila, že sa usmievam.. Že ma tá myšlienka robí šťastnou.. napriek tomu, že sa cez tú bolesť, ktorá tam stále sídlila, na moju tvár nevedel prebojovať úsmev..

Prišlo to nečakane.. pár dní po tom, ako som si sama pre seba zhodnotila, že celú záležitosť s Dream & live magazínom môžem uzavrieť.. Skúsila som, splnila som si sen, už mi ale nerobí radosť, tak môžem ísť ďalej.. Opäť som si spomenula na jeden „citát“, ktorý som kedysi náhodne začula na chodbách nášho gymnázia.. „Sna sa zbavíš uskutočnením“..

Vŕtala mi však v hlave jedna vec.. Ako by magazín Dream & live vyzeral teraz? Za tie viac ako 2 roky som predsa prešla určitým vývojom a aj moja úprava fotiek vyzerá inak.. Aké by to bolo, keby ďalšie číslo bolo už jemne pastelové?

Potom mi napadlo, čo keby som spravila ročné zhrnutie nie vo fotkách či blogovom článku ale v magazíne.. Môj rok v magazíne.. Bez dohadovania s inými ľuďmi, bez plánovania marketingových stratégií, bez obrovského budgetu na tlač, bez stresov.. Len tak pre radosť.. Pre tú skutočnú prvopočiatočnú radosť z tvorby.. Pre mňa na pamiatku.. A pre vás ako prekvapenie.. 🙂

 

Tieto slová som si zapísala 8. septembra 2018, v deň keď som po trištvrte roku začala prvýkrát uvažovať o novom, celkom špeciálnom čísle magazínu snov.. Možno tom najdôležitejšom..

Ak ma sledujete už dlhšie, viete, že plnenie tohto sna – magazínu snov.. nikdy nebolo jednoduché.. Je to dlhý a zamotaný príbeh.. (viac si viete prečítať tu) a takmer celý minulý rok som si myslela, že už končí.. V mojom vnútri však bol ukrytý slabý hlások, ktorý mi šepkal, že sa tohto svojho srdcového projektu nebudem vedieť vzdať..  A mal pravdu..

Väčšinu roka som sa cítila príliš unavená, zničená a zlomená na to, aby som mala dostatok tej správnej energie na tvorbu nového čísla.. a nevedela som si ani predstaviť, ako by to mohlo ďalej fungovať, keď sa toľko vecí v minulosti pokazilo.. no napriek tomu ten slabučký hlások.. to volanie srdca.. nakoniec zvíťazilo nad všetkou tou bolesťou, trpkosťou, strachom a pochybnosťami..

 

Vedela som, že toto číslo bude iné..
.. osobnejšie, otvorenejšie.. moje..
.. pastelové, princeznovské, občas trochu boľavé..
.. no plné krásy, ktorú som videla a túžila zvečniť aj napriek zlomenému srdcu..
.. a v konečnom dôsledku aj plné sily, ktorú som počas minulého roku zmeny nadobudla (ani nevediac ako).. viery a nádeje, ktoré sa mi nejaký čas schovávali.. a hlavne chuti opäť snívať.. vo veľkom..

Na dovolenku na Cyprus (koncom septembra) som už išla s predstavou, že tam nafotíme titulku.. v sukni farby neba, s korunkou na hlave.. pri mori, ktoré pre mňa symbolizuje slobodu snívania..

 

Reálne som na magazíne začala pracovať až v decembri.. dávala som dokopy články, ktoré som už mala pripravené a keď som si ich čítala viacero za sebou, čosi ma zaskočilo.. Článok po článku som v nich odkrývala svoju dušu.. a to bolo niečo, na čo som nebola zvyknutá.. V tom čase som si napísala poznámku o tom, ako by som po novom charakterizovala Dream & live magazine..

  • až desivo úprimný
  • najpomalší zo všetkých pomalých časopisov
  • o ceste za splnenými snami

Dlho som sama so sebou bojovala.. ako toto číslo vysvetliť, obhájiť.. ako ho ľudia budú brať a čo si o mne pomyslia.. až som nakoniec prišla k záveru, že je to predsa môj magazín a je úplne prirodzené, že sa mení spolu so mnou.. Nikde nie je do kameňa vytesané, ako musí každé číslo vyzerať.. a nikdy nebolo povedané, že sa nemôže za pochodu meniť.. Úplne prvé 2 čísla boli tiež iné ako tie nasledujúce.. A teraz jednoducho nastal čas na toto špeciálne číslo.. v tejto forme..

V čom teda je/bude iné ako tie predošlé?

 

  • osobnejšie – keďže som väčšinu minulého roka žila s nepríjemným pocitom, že ďalšie číslo (tak skoro) nebude, netvorila som, logicky, žiaden špeciálny obsah do magazínu.. tvorila som na blog.. tak ako som to cítila.. keď ma niečo trápilo, napísala som o tom.. keď sa mi niečo páčilo, robilo mi radosť, nafotila som to.. keď sa mi splnili nejaké (väčšinou cestovateľské) sny, mala som tiež potrebu to zvečniť.. Prvý plánovaný článok do nového čísla (v spolupráci s inými ľuďmi) vznikol na jeseň na jednom bláznivom ružovo-bordovom fotení s mojimi naj blogerskými kamarátkami..
  • úprimnejšie / nie 100% pozitívne – priznám sa, že po minulé čísla som sa vedome snažila, aby bol obsah čo najpozitívnejší, aby tak mohol čo najpozitívnejšie pôsobiť na všetkých čitateľov.. Všetko samozrejme bolo tiež úprimné, len tie menej príjemné záležitosti sa nespomínali alebo príliš nerozvíjali.. Toto číslo je v tomto smere „raw“.. bez akýchkoľvek cenzúr.. Cítila som totiž, že nadišiel čas písať aj o tom, čo bolí, trápi alebo naštve.. aby som mohla ukázať, že aj napriek tomu, že vás život viackrát zhodí na kolená, sa dá vstať a ísť ďalej.. so vztýčenou hlavou.. úsmevom na tvári.. a hlavou plnou nových snov..
  • nie 100% fotky pre radosť – jednou z hlavných ideí magazínu Dream & live bolo od začiatku spojenie Fotiek pre radosť s myšlienkou snívania a plnenia snov (Dream & live).. a preto platilo, že všetky fotky v magazíne boli vždy fotené mnou, príp. manželom, Tominom (s ktorým spoločne tvoríme značku Fotky pre radosť a Dream & live). Teraz došlo k prvej výnimke.. ktorú som ochotná zopakovať aj v budúcnosti, keď pôjde o zvečnenie sna, pri ktorom na fotkách budeme obaja (nenecháme to predsa na statív a samospúšť, ale na profesionálov).. a tak v tomto čísle nájdete aj naše fotky z vysnívaného fotenia na pobreží Big Sur v Kalifornii od dvojice amerických fotografov..
  • free online – ďalšou zmenou malo byť, že nové číslo bude dostupné len online.. a to bezplatne na stiahnutie.. a výtlačok si dám spraviť na pamiatku len pre nás.. pretože som si povedala, že po minulých skúsenostiach si chcem ušetriť nervy z riešenia tlače, distribúcie a propagácie.. Čím ďalej som však na magazíne pracovala, tým viac mi bolo ľúto, že sa o ten pocit listovania v magazíne snov, nebudem môcť podeliť s vami.. a zároveň sa veľa z vás ozývalo, že by chcelo tlačenú verziu tiež.. Takže som sa rozhodla, že print bude! Neskôr však bude celé číslo dostupné aj free online..
  • väčší rozsah – keďže pôjde v podstate o ročenku, rozsah bude oveľa väčší ako predošlé čísla, ktoré zachytávali väčšinou len nejakú sezónu.. Bude mať viac ako 300 strán, čo je v podstate toľko ako posledné 2 čísla dohromady.. Keď som si to v rámci vizualizácie doma skúšala, bude to hrúbka asi ako prvý československý Vogue (akurát na lepšom papieri, s pozitívnejšími fotkami a bez reklám)

Keby som to mala stručne zhrnúť, nové číslo by som nazvala pastelovým balzamom na dušu všetkých, ktorí snívajú, padajú a opäť vstávajú.. no hlavne sa nikdy nevzdávajú..

♥♥♥♥♥

Nájdete v ňom tipy ako na perfektné flatlay fotky či ako dokonale zladiť instagramový feed, tipy na darčeky, ktorými (si) urobíte radosť aj ako sa zbaliť na dovolenku snov, čo si nenechať ujsť v Chicagu, ako sa fotiť v New Yorku, ako si spríjemniť advent a krásne vyzdobiť štedrovečerný stôl..  Na milovníčky módy a krásnych doplnkov čaká množstvo článkov a fotiek na tému modernej princeznej, kvetinovej či morskej víly a snehovej kráľovnej.. Mnohé blogerky sa asi nájdu vo veľkom blogerskom rozhovore s Mirkou, Peťkou, Dominikou a Veronikou. Fotografky a iné kreatívne duše sa budú zrejme vedieť stotožniť s článkami o reálnej hodnote fotiek (či inej kreatívnej práce) a únave menom Instagram. Vášniví cestovatelia aj cestovateľskí snílkovia sa iste radi pokochajú fotkami z Chicaga, San Francisca, Big Suru, New Yorku a Cypru..

Články budú opäť popretkávané rôznymi motivačnými citátmi, ilustráciami od Zuzky Verbovskej a novinkou budú básničky od Majky Hredzákovej (Tri bodky).

 

Ešte ma síce čaká kopec práce na finalizácii magazínu, ale už teraz sa neviem dočkať, ako budem toto pastelové dielko držať v rukách..
A vy ;)??

Dream & live magazine – už čoskoro ♥
Korunka: Mahasi
Stužky: Floretally

Mohlo by sa vám pačiť