Domov Cestovanie See you next year, Santorini..

See you next year, Santorini..

od Katka

Hovorí sa, že všetko má svoj čas.. Niečo na tom asi bude..
Pred pár dňami sme oslavovali 3 mesiace od našej svadby a bavili sme sa aj o Santorini, ako to všetko vymyslíme, zosúladíme, aby sa naše sny splnili.. Potom sme sadli za počítač a zistili, že tento rok to so Santorini nevyzerá moc ružovo.. v polovici augusta im tam vyhorela elektráreň.. a výsledok pre nás je ten, že v termíne, v ktorom sme plánovali Santorini opäť navštíviť sa inak bohatá ponuka zájazdov zúžila na minimum.. prakticky z Viedne sa tam priamo nedostaneme..
Santorini obaja milujeme a veľmi sme sa tam tešili, ako na našu druhú svadobnú cestu.. Bol to pre nás šok, keď sme videli, ako veľké zahraničné cestovky úplne stiahli Santorini z ponuky a ako sme postupne zisťovali, že z Viedne tam už nič nelieta.. pričom pred pár týždňami bola ponuka taká široká, že sa nám ani nechcelo vyberať a nechávali sme to na neskôr, na last minute..
Na druhej strane nám, popravde, obom aj odľahlo.. Máme toho teraz aj tak vyše hlavy a uskutočniť náš sen na Santorini nie je až také jednoduché..
Pomyselný spis s názvom Santorini sme teda odložili a otvoríme ho znovu až budúci rok.. dovtedy snáď už bude Santorini na nás pripravené :)..
Spomenula som si na jeden citát: „Your dream doesn’t have an expiration date. Take a deep breath, and try again.“ Aj keď v našom prípade by tam mohlo byť „..try next year“ :)..

Zaujímavé je, že som bola presvedčená o tom, že práve tento sen má dátum expirácie :).. že by sa mal uskutočniť ešte túto jeseň, aby to malo zmysel.. no pravda je taká, že zmysel, ktorý to pre mňa má, nikdy neexpiruje.. a asi preto ani ten nádych nemusel byť až taký hlboký :)..
Možno som už v tomto dospela.. a viem nájsť pokoj v duši.. aj keď sa všetky moje sny nesplnia.. hneď a zaraz.. Viem, že niekedy nemá zmysel bežať ako o dušu napriek všetkým prekážkam len preto, aby sme boli v „cieli“ skôr.. To, že niečo nie je úplne nemožné, neznamená, že si máte nohy polámať, aby ste to dosiahli.. a to, že svoj sen na nejaký čas odložíte, neznamená, že sa ho vzdávate..
Všetko má svoj čas.. a keď nadíde ten správny, odmena bude sladká :)….

Mohlo by sa vám pačiť