Domov Myšlienky, úvahy O bublinách a krajine zázrakov..

O bublinách a krajine zázrakov..

od Katka

Čo je zlé na tom, keď má človek na nose pichnuté ružové okuliare, žije si vo svojej malej šťastnej bubline a podniká výjazdy do krajiny zázrakov?
Cez ružové okuliare je predsa všetko krajšie.. Bublina vám poskytne útočisko a oddelí vysnený svet od toho skutočného.. Môžete mať svoju vlastnú single bublinu, romantickú double bublinu pre ulietavanie vo dvojici.. no a niekedy sa viacero bublín spojí do súbublinia – to keď viacerých spája rovnaká vášeň, láska či posadnutosť :)..
No reálnemu svetu sa proste nevyhnete.. Vekom si každý skladá ružové okuliare čoraz častejšie.. a bubliny, nech sú akokoľvek nádherné, praskajú.. to vie predsa každé malé dieťa.. Pomyselné perleťové hradby sa zrútia a v doposiaľ chránenom svete všetko poprevracia chladný závan reality.. Napriek tomu sa však nájdu blázni, ktorí si tie okuliare nasadia naspäť aj stoprvýkrát a opäť a znova si budujú svoje vysnené svety.. A viete čo? My tých bláznov zúfalo potrebujeme! Pretože sú to práve oni, ktorí dokážu snívať, veriť a premieňať svoje sny na skutočnosť.. a robiť svet o niečo krajší a znesiteľnejší.. 

Mohlo by sa vám pačiť