Domov Cestovanie Kúsok dokonalého sveta, ktorý stojí za to zažiť aspoň raz za život..

Kúsok dokonalého sveta, ktorý stojí za to zažiť aspoň raz za život..

od Katka

Kedysi dávno, keď som ešte v cestovnej kancelárii predávala zájazdy a sama som (takmer) nikam necestovala, mala som na someday liste dovolenku v 5* hoteli.. Someday list bol môj prvý zoznam snov.. písala som  si tam čokoľvek, čo by som niekedy (=someday) chcela podniknúť a zažiť, aj keď som v tom čase vôbec netušila, či a ako sa mi to podarí.. Mimochodom, bol tam aj vlastný časopis.. 😉

 

Dovolenka v 5* hoteli bol len taký rozmar.. nebolo to nič, bez čoho by som neprežila, nič čo by sa nejako zásadne líšilo napríklad od 4* hotela.. chcela som to proste len vyskúšať.. či je to naozaj také super ako sme hovorievali našim klientom a či to naozaj stojí za to..

Prvýkrát sme si pobyt v 5* hoteli v Tatrách dali s Tominom ako vianočný darček v roku 2015.. Bol to pre nás neskutočný zážitok, ktorý sme si  radi o pár mesiacov neskôr, na naše výročie, zopakovali znova.. 🙂

 

Minulý rok sme prvýkrát vyskúšali 5* hotel v zahraničí, konkrétne Limak Cyprus Deluxe Hotel. Išlo o novopostavený hotel v lokalite Bafra, na severovýchodnom pobreží Cypru. Pamätám si na svoje zmiešané pocity pred dovolenkou.. napriek pochvalným recenziám som sa trochu desila toho, že budeme týždeň „zatvorení“ v obrovskom hotelovom komplexe, ktorý bude (až na pár hotelov v okolí) úplne odtrhnutý od okolitého sveta.. Čo tam preboha budeme celý čas robiť? Nebude tam kopec ľudí, keď je to taký veľký hotel? Budeme tam mať svoje súkromie? Nebudú nás animátori otravovať, aby sme sa zapojili do programu, ktorý nás nezaujíma? To boli moje najväčšie obavy.. z ktorých sa ani jedna nepotvrdila.. a teraz vám vysvetlím prečo..

Po dovolenke v Amerike, na štyroch rôznych lokalitách, neustálom presúvaní a nespočetných možnostiach na fotenie, som Tominovi dlhovala jednu „obyčajnú“ dovolenku, kde nebudeme robiť (takmer) nič.. Pretože to je jeho dovolenka snov.. 🙂 A ja som si to vôbec nevedela predstaviť.. Nakoniec som však zistila, že aj takéto dovolenky raz za čas treba a naozaj sme si to obaja užili..

 

Boli sme na konci sezóny, preto už ľudí (ani toho animačného programu) nebolo až tak veľa.. Hotel bol nový, čistý, v modernom štýle, s obrovským areálom, do ktorého by sa zmestilo ešte oveľa viac ľudí bez toho, aby sme sa tam cítili stiesnene (a.k.a hlava na hlave :D)

V mojich obľúbených bielych šatách (z bibloo.sk) som sa tam za pár dní cítila ako doma :)! Priestranná izba s privítaním ako pre novomanželov, samostatný šatník (!), široký balkón s výhľadom na celý areál a more..

To more bolo naozaj bezkonkurenčné! Čisté, po celej sezóne príjemne teplé.. s jemným pieskom a s pozvoľným vstupom.. Pred hotelom sa na obe strany tiahla širokánska pláž ako stvorená na dlhé prechádzky s členkami vo vode.. a pred hotelom bolo aj 170 metrov dlhé mólo, ktoré bolo super aj na romantiku s výhľadom na mesiac..

Zistila som, že raz za čas je naozaj veľmi príjemné (ne)robiť nič.. Byť offline, nič neriešiť.. akurát tak dilemu, čo si dať na obed, do akej reštaurácie sa vybrať na večeru (keďže v hoteli je viacero à la carte reštaurácii – vyskúšali sme taliansku a ázijskú) či koľko bakláv si dať ako dezert.. 🙂 Vstávať kedy sa vám zachce (okrem vstávania na ranné fotenie pri východe slnka) a program dňa si vyskladať z prechádzok po pláži, plávania, čítania, pozerania Netflixu, vychutnávania prítomnosti jeden druhého a samozrejme toho vyššie spomenutého papania.. 🙂

Neviem, ako ste na tom vy, ale ja mám vždy potrebu vidieť a pochodiť toho na dovolenke čo najviac a vrátiť sa s čo najväčším počtom fotiek na pamiatku, s ktorými budem spokojná.. V konečnom dôsledku sa tak stáva, že si nedovolím úplne oddýchnuť a po návrate ma navyše s novými fotkami čaká ešte viac práce.. Niežeby som sa sťažovala, mne to tak celkom vyhovuje, no s pribúdajúcim vekom si uvedomujem, že také tie pravé bezstarostné dovolenky majú naozaj svoje opodstatnenie a som stále viac naklonená ich zaradiť do zoznamu tých ostatných..  (teraz Tomino niekde určite podskočil od radosti :))

 

Minulý rok som to potrebovala ako soľ.. Z našej prvej dovolenky síce vznikla asi štvrtina nového čísla magazínu Dream & live 🙂 a bola skutočne nabitá zážitkami, no táto „obyčajná“, z katalógu cestovnej kancelárie Satur, ma pohladila po duši.. a pomohla mi vrátiť sa k čaru a vychutnávaniu prítomného okamihu..

 

Bol to pre mňa kúsok dokonalého sveta, ktorý stojí za to zažiť aspoň raz za život.. a možno aj raz za čas zopakovať.. 😉

Mohlo by vás zaujímať:

Princess of the sea..
Za hlasom srdca.. opäť k oblakom

Mohlo by sa vám pačiť