Domov Backstage stories Ako chutí splnený sen v New Yorku.. I

Ako chutí splnený sen v New Yorku.. I

od Katka

New York nikdy nebol na popredných priečkach mojich cestovateľských snov.. Bol na someday list-e, to áno.. S tým, že niekedy ho uvidím, zažijem.. Možno v zime.. ako Kevin z filmu Sám doma, stratený v New Yorku.. 😀 Ale New York v lete?!? Po tom snáď netúži nikto.. 😀 Napriek tomu sme sa tam ocitli na prelome júna/júla a ráno o 6-tej (!) v 30 stupňoch (!) som sa na Brooklynskom moste točila ako malá a oči mi žiarili šťastím.. ♥♥♥

 

Ten najkrajší suvenír..

Už roky sa okolo seba pozerám fotografickým okom a najkrajším suvenírom z akejkoľvek dovolenky sú pre mňa fotky pre radosť. Nefotím všetko, vždy a všade.. aj keď by som samozrejme rada mala všetko pekne zvečnené, no chodiť s ťažkým foťákom ma nebaví.. Fotiť samé krajinky tiež nie je nič pre mňa a z klasických dovolenkových fotiek (úsmev na povel pred každou pamiatkou 😀 ) som už vyrástla (tie stačia aj na mobil 😉 ).. Najradšej fotím portréty, práve v krásnom „exotickom“ prostredí za hranicami a keď nemám zrovna klientov na fotenie, rola fotografa prischne môjmu drahému, ktorý sa snaží odfotiť ma podľa mojich predstáv.. (čo nie je vždy úplne najjednoduchšie 😀 ale o tom nabudúce 😉 )

Zážitok, na ktorý sa nezabúda..

Posledné roky si plánujem a podľa možnosti a nálady aj ladím oblečenie s miestom, kam sa chystáme.. 🙂 Kombinácia krásnych šiat à la moderná princezná a rozprávkového prostredia, v čase, keď sa dané miesto nehemží turistami, dáva priestor zážitkovému foteniu, na ktoré sa nezabúda.. a nielen pre tie fotky, ktoré z neho ostanú.. 😉

Ťažko vám to popíšem, ak ste to ešte nezažili.. no napriek tomu, že sa nerada fotím a naozaj veľmi nerada vstávam, kvôli takémuto foteniu zážitku som ochotná spať napr. aj 2-3 hodiny a vstávať za tmy, aby som sa pri východe slnka mohla točiť a smiať ako blázon.. 😀 A vždy to stojí za to.. Aj keby mala z celého fotenia vyjsť len jedna jediná fotka (čo sa ešte nikdy nestalo 😀 ), v srdci si vždy odnášam spomienky na tie magické chvíle.. keď neexistuje nič iné len krása prítomného okamihu.. ♥♥♥

Šaty snov.. nie sú šaty!

Na fotenie na našej dovolenke v Amerike som si vysnívala dlhé bledučkomodré šaty.. ideálne sukňu a top, ktoré by sa dali nosiť spolu, ale aj kombinovať jednotlivo.. Vymyslela som si to celé dosť na poslednú chvíľu, no našťastie som objavila superšikovnú a superochotnú Veroniku, usmievavé slniečko, ktoré navrhuje romantické šaty „pre urban princezné a každodenné víly“ pod značkou  Vivien Mihalish..  Nemala som presnú predstavu, chcela som niečo nadčasové a snové.. a hlavne dlhočiznú kruhovú sukňu, ktorá bude super vyzerať na fotkách 😉 Nakoniec sme sa dohodli na čistej jednoduchej línii a Veronika pre mňa vymyslela top s mojím obľúbeným lodičkovým výstrihom a dlhými zvonovými rukávmi, ktoré pôsobili takmer ako krídla.. ♥ Myslím, že cieľ splnený na 1000 %, čo poviete ;)?

(Inak, top veľmi rada nosím aj k mojim midi sukniam.. vždy keď si ho oblečiem, som v ňom ako šibnutím čarovného prútika za jemnú elegantnú dámu.. 🙂 Až takú moc majú Veronikine kúsky..  ♥)

Bledomodrá moderná princezná..

Outfit by nebol kompletný bez klobúčika s mašľou z rovnakej látky, ktorý som mala na sebe v druhej časti photoshootu a krásnych princeznovských náušníc od ďalšej šikovnej žienky – Dominiky Gulden. Všimnite si, ako kopírujú tvar sukne aj rukávov – a to pritom vôbec nebolo plánované :)! Dominika svoje náušnice nazýva tanečnice a ja som sa bavila na tom, že tieto si toho so mnou veru poriadne užili a sú akoby mojou malou náušnicovou zmenšeninou..  🙂

Asi už viete, ako milujem ilustrácie na mieru a aj keď Veronika, ktorá šaty navrhla a ušila, nie je ilustrátorkou, maľuje k svojim modelom také pekné skice, že sme sa dohodli, že mi tú moju pripraví na pamiatku podľa našich fotiek.. a tak mám na nej aj klobúčik a náušnice.. Paráda, však ;)?

Tajomstvo „dokonalých“ fotiek.. odhalené!

Nech sa prihlásite na akúkoľvek sociálnu sieť, odvšadiaľ na vás začnú vyskakovať dokonalé fotky.. Instagram a Pinterest sú v tomto úplne „najhoršie“ :D!!! A tak som pod vplyvom rozprávkových účtov ako napr. @hobopeeba, @jovanarikalo,  @vi66nya či @blaireadiebee začala aj ja snívať o dokonalej rozprávkovej fotke.. A to práve na tomto majestátnom moste, vo vílovských šatách mojej obľúbenej nebíčkovej farby.. krásne rozoviatych okolo mňa..

Až doma, pri prezeraní nafotených fotiek som zistila, že to nie je také jednoduché ako sa zdá.. a častokrát treba tým rozprávkovým fotkám trošku dopomôcť a pridať nejaké to kúzlo.. Napríklad pri vyhadzovaní sukne.. Na jednu stranu to celkom pekne išlo, no na wow efekt to chcelo obe strany sukne vo vzduchu.. Možno som málo trénovala, alebo som to robila zle, netuším, no prirodzeným spôsobom som nenašla žiadnu fotku, kde by bolo všetko tip top (a že ich bolo neúrekom 😀 !).. Tak som sa pustila do čarovania s kamarátom Photoshopom.. 😉 Takéto väčšie úpravy nezvyknem robiť, takže na to nie som expert, no táto fotka si to jednoznačne pýtala..

A ako vznikla?

Pózy, ktoré vám zachránia fotky..

Pred odchodom na dovolenku som plánovala, ako sa budem prekonávať a skúšať rôzne pózy a potom vám o tom napíšem, no nakoniec som zostala pri mojich osvedčených, obľúbených a relatívne nenáročných „pózach“..

1. Bež, Katka, bež.. 🙂

Beh niekam do (ne)známa fotke pridá zakaždým akúsi snovú mystickosť.. Pozor, pre tento efekt treba fotiť zásadne zozadu, ideálne v sukni či šatách so širšou sukňou a spraviť veľa veľa pokusov.. Ak ste teda perfekcionisti ako ja a chcete mať všetko dokonalé..

Pri googlení inšpirácií som sa dostala aj k titulke Harper’s Bazaar z roku 2009 so S. J. Parker, kde si ladne bežala (spredu, lebo ona môže! + išlo o titulku magazínu.. 😉 ), perfektne upravené  vlasy jej krásne viali a podčiarkovali dramatický look rozoviatych dizajnérskych šiat, ktoré odhaľovali presne to, čo bolo treba – jej štíhle nohy v topánkach na vysokých opätkoch tak charakteristických pre ikonickú Carrie zo Sexu v meste..

A môj „remake“ :)?

Katka, zápasiaca s dlhočiznou sukňou, v sandáloch, ktoré síce nemajú opätky, no zato ani nedržia nohu na 100%, s úsmevom à la 5 ročné dieťa bežiace za cukríkmi.. 😀 s vlasmi (od protivetra) spľasnutými ešte viac ako zvyčajne.. 🙂

Zo srandy som si potom jednu z fotiek upravila v podobnom štýle, na pamiatku nezabudnuteľného momentu „teraz idem bežať ako Carrie“ 😉 😀

2. Toč sa, balerína, toč!

Točenie patrí k mojim alltimefavorite „pózam“.. Vôbec si totiž neuvedomujete, že sa fotíte a navyše sa vám automaticky vyplavujú hormóny šťastia, takže sa začnete podvedome usmievať.. 🙂 Ideálne opäť na širšie, kruhové sukne či šaty či čokoľvek, čo sa bude s vami fotogenicky hýbať.. 🙂 Pri fotení točiacich fotiek nezabúdajte na pravidlo viacerých pokusov, platí tu viac ako pri akejkoľvek inej póze!!

3. Zasnený pohľad.. zozadu..

Toto je suverénne najľahšia póza a možno práve preto jej je plný internet.. Na fotke typu „zasnene sa pozerám na toto úžasné miesto a ty by si chcel(a) byť v mojej koži tiež“ sa nedá takmer nič pokaziť.. Lebo váš „zasnený“ pohľad na fotke nevidno, takže sa môžete tváriť ako len chcete alebo si pokojne môžete aj zatvoriť oči, ak vám napríklad svieti slnko oproti 😉

Veľké plus je, ak máte pekné husté vlasy, nejaký účes, ktoré je aktuálne in alebo fotogenický vlasový doplnok (mašľu, kvetinový venček..). Ak nič z toho nemáte, zachráni vás ešte fotogenický klobúk, či už s nápisom na mieru alebo s chutnou mašľou, kvetmi, brmbolcami..

Pokračovanie nabudúce.. 😉

Šaty snov – sukňa + top: Vivien Mihalish
Náušnice pre modernú princeznú: Dominika Gulden
Klobúk: H&M

 

Súvisiace články:

Ako chutí splnený sen v New Yorku.. II
Kvetinové nebo..

Mohlo by sa vám pačiť