Domov Bday girl Bday girl Angie..

Bday girl Angie..

od Katka

Angie vám predstavovať iste nemusím. Je jednou z našich najznámejších a najobľúbenejších foodblogeriek a pri príležitosti jej krásnych okrúhlych narodenín sme sa rozprávali o plnení snov.. ♥

Keďže naše letné minifotenie do Dream & live magazínu bolo len kratučké, bola som veľmi rada, keď sme sa s Angie dohodli na Bday girl fotenie v deň jej okrúhlych narodenín začiatkom decembra. A kombinácia dychberúcej tylovej sukne z Dadoo s bezstarostným Marilyn bubble motívom na tričku odDanyela art s veľkými ružovými balónmi a chutnou tortičkou bola jednoducho dokonalá! ♥♥♥
Tieto fotky boli pre Angie malým splneným snom, a tak som sa rozhodla, že ju pri tejto príležitosti trošku vyspovedám, v rámci môjho nového „seriálu“ s názvom Let’s talk about dreams.. ♥♥♥

30ka je krásne jubileum číslo! Zároveň je to akýsi míľnik, pomyselná hranica, do ktorej by sme nejaké veci chceli stihnúť alebo v nich mať jasno.. Ako to berieš ty? Je pre teba 30ka v niečom iná ako napr. 29 alebo 28? Máš vo zvyku bilancovať? Ktoré splnené sny si už môžeš pokojne „odškrtnúť zo zoznamu“ :)? Pre mňa je 30ka iba číslo, podľa mňa je dôležitejšie skôr to, ako sa sami cítime a ja osobne sa cítim stále iba na 24 🙂 Takže tento míľnik neberiem nijako tragicky, aj keď som si predtým myslela, že v tomto veku už budem mať aspoň jedno dieťa, ale zatiaľ to život zariadil inak, tak hádam do 35ky to stihnem 🙂 Ak by som si mala zabilancovať, tak jednoznačne som sa za posledných 10 rokov zmenila, prehodnotila si priority, vyškrtla zo života negatívnych ľudí, teším sa z maličkostí a snažím sa, aby sa každý môj deň niesol v pozitívnom duchu. Čo sa týka splnených snov, jednoznačne je to môj blog a to, že som mohla vydať knihu.

Čo si myslíš o Vianociach ako čase splnených prianí? Zvyknú sa ti nejaké plniť aj pod stromčekom, alebo sa ti skôr plnia počas roka? Cítiš rozdiel medzi detskými a dospeláckymi Vianocami?

Ja osobne zastávam názor, že Vianoce sú najkrajšie hlavne pre deti. Určite som ich vnímala inak ako dieťa a inak ako teraz. Ten kto ma pozná vie, že nemám rada prekvapenia a teda mňa pod stromčekom poteší hlavne to, čo potrebujem. Našťastie, moja rodina už to vie, takže sa prispôsobili a vždy sa dopredu dohodneme na darčekoch. Ja si ale celoročne rada robím radosť rôznymi nákupmi či už kníh alebo vecí na fotenie a nemám veľké očakávania od iných, radšej si doprajem sama 🙂 Pre mňa sú Vianoce hlavne o tom, aby sme sa všetci spolu zišli, tešili sa, smiali sa a veľa sa rozprávali pri dobrom jedle.

Keby si mala zaloviť v pamäti, spomínaš si ešte, aké si mala sny ako dieťa? Čím si chcela byť, čo si chcela zažiť..? Čo sa ti splnilo a čo chvalabohu nie :)?

Ja som mala odlišné detstvo od iných, lebo som rok strávila v nemocnici, keďže som mala problémy s nohou. S rodinou som bola vždy iba cez víkendy a bolo to ťažké obdobie. Nosila som taký strojček na jednej nohe, čo bolo na tú dobu nezvyčajné a ľudia sa na mňa vždy pozerali a šepkali si, tak som len chcela byť zdravá. A vždy som chcela byť učiteľka, aj moju mladšiu sestru som po nociach učila to, čo som sa ja naučila v škole a potom som ju skúšala z toho (ona je o tri roky mladšia, tak to mala ťažké so mnou :D). Aj som začala študovať na výške učiteľstvo, ale potom som si povedala, že učiť dnešné deti je naozaj náročné a neviem, či by som na to mala dostatok energie a nervov.. takže som od toho upustila. Ale inak som so svojím životom spokojná.

Čo si v dospelosti zistila, že je najdôležitejšie pri plnení svojich snov a čo je naopak najväčšou prekážkou? Najdôležitejšie je nevzdávať sa pri prvých neúspechoch, byť vytrvalý a ísť si za cieľom. A pri tom všetkom nestratiť ľudskosť, snažiť sa nezištne pomáhať a vyčariť úsmev na tvárach iných. A ono to potom samo všetko príde. Popritom stretnete veľa dobrých ľudí – ako napríklad ja teba – a to je to najkrajšie. Prekážkou môže byť všeličo, ale podstatné je to prekonať a tešiť sa aj z malých úspechov.

Predstav si, že je možné všetko, čo si zaželáš.. Čo by si v najbližšej dobe chcela zažiť? Ak by to tak bolo, určite by som si okamžite otvorila svoju kaviareň s mojimi koláčikmi a precestovala by som celý svet. A zobrala by som so sebou všetkých svojich blízkych, aby mi nebolo smutno.

Za chvíľu nám začína nový rok, čas nových začiatkov, veľkých nádejí a predsavzatí.. 🙂 Ako si na tom ty? Dávaš si novoročné predsavzatia?  Áno, každý jeden rok si dávam predsavzatie, že začnem cvičiť a zdravo jesť, celýýý rok.. ale vydrží mi to vždy len pár mesiacov, potom od toho upustím, potom sa k tomu zase vrátim atď. Milujem sladké a jedlo, takže je to náročné, ale snáď bude rok 2017 v tomto konečne zlomový 🙂

Na záver ešte pripájame recept na narodeninovú tortičku, ktorý môže poslúžiť aj ako tip na novoročnú tortičku 😉

  • 3 x 2 vajíčka
  • 3 x 2 lyžice kryštálového cukru
  • 3 x 3 lyžice polohrubej múky
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 2 limetky
  • 4 lyžice práškového cukru
  • 200 g bielej čokolády
  • ružové potravinárske gelové farbivo
  • ovocie na plnenie aj na ozdobu

Pripravíme si 3 korpusy. Na jeden korpus si 2 vajíčka rozdelíme, bielka začneme šľahať. Keď už je pena polotuhá, postupne pridávame 2 lyžice cukru a šľaháme. Nakoniec pridáme 2 žĺtka. 3 lyžice múky preosejeme do cesta a lopatkou opatrne primiešame. Cesto nalejeme do 18 cm tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Pri 180°C pečieme cca 25-30 minút. Po upečení vyberieme a necháme vychladnúť. To isté zopakujeme ešte dvakrát. Na krém si vyšľaháme smotanu na šľahanie dotuha, mascarpone vymiešame s práškovým cukrom, pridáme nastrúhanú limetkovú kôru a šťavu. Nakoniec do mascarpone krému pomaly primiešame tuhú smotanu. Na korpus nanesieme tenkú vrstvu džemu, na to dáme 1/3 krému, nadrobno nakrájané ovocie, uložíme druhý korpus, opäť džem, krém a ovocie a prikryjeme korpusom. Zvyšok krému nanesieme na vrch torty a jemne aj na boky. Uložíme do chladničky. Na polevu si rozpustíme čokoládu vo vodnom kúpeli, pridáme ružové farbivo, premiešame. Nalejeme na vrch torty tak, aby nám po prameňoch čokoláda stekala aj po bokoch. Na vrch naukladáme ľubovoľné ovocie na ozdobu. Ak chcete byť kreatívni, môžete tortičku dozdobiť aj rôznymi sladkými dobrotami a kvietkami, ako Angie 😉
Dobrú chuť!

Viac sladkých dobrôt nájdete na blogu Angie bakes. Ak máte radi sladké kuchárske knižky a všetko pekne na papieri, je pre vás knižka Sladko, ľahko a s láskou ako stvorená ;)! Ak vás zaujíma, ako Angie začínala a čo pre ňu znamená jej prvá kuchárska knižka, určite si nenechajte ujsť rozhovor s ňou v Dream & live magazíne.
Foto: Katka – Fotky pre Radosť
Tylová sukňa: Dadoo
Tričko: Danyeala art
Priestory: Satori Stage

Mohlo by sa vám pačiť