Domov Season's favorites Season’s favorites – summer 2014

Season’s favorites – summer 2014

od Katka

Vždy sa mi v časopisoch páčili tie „vychytávky mesiaca“, keď niekto odhalil svoje obľúbené srdcovky.. veci, ktoré pre toho človeka v tú dobu znamenali viac ako len obyčajné veci.. Pred pár rokmi som mala obdobie, keď som si takéto svoje vychytávky/srdcovky dokonca zapisovala :).. Túto jar som si na to spomenula opäť, keď som mala chuť vykričať do sveta veci, ktoré mi na jar urobili tóóľko radosti :).. No nejako som sa k tomu stále nedostala a bolo tu leto.. a s ním ďalšie.. season’s favorites.. 🙂

1. tričko „Just get me near the sea“ – krásne, ručne zdobené a vyšívané tričko na mieru od Barborky vzniklo v období, keď moja nedočkavosť a túžba po mori kulminovala.. Svoju premiéru malo na pláži v Taliansku, ráno po piatku 13.teho, po nočnej búrke a pred búrlivým týždňom v Toskánsku (o ktorom sme vtedy ešte nevedeli..) Bola som v ňom najšťastnejším človiečikom na pláži :)! Toto leto je jednoznačne mojím najobľúbenejším tričkom v šatníku a obliekam si ho hoc aj v rozpálenej Bratislave, no s úmevom na perách a s morom v srdci..
2. minerálka s príchuťou mäty – tak na tú sme narazili len nedávno, na návšteve v Chynoranoch, keď nás ňou ponúkol Tominov dedko. Mali sme z nej len rýchly pohár pred cestou, no už vtedy si ma získala :).. a odvtedy ju kupujeme pomerne často. S jemnou osviežujúcou príchuťou mäty je na horúce letné dni ako stvorená! A ak sa vám zrovna nechce naháňať originál mätu, poslúži aj ako ingrediencia do mojita – vyskúšané ;)!
3. mango sorbet – poviem vám rovno, ja som na mango nikdy nebola, ale tento sorbet zbožňujem :)! No neprišlo to len tak samé od seba.. Prvýkrát som mangový sorbet ochutnala ako súčasť vynikajúceho dezertu v Sky Bare, kde som minochodom, tiež celkom nedávno, zažila na svojej dodatočnej oslave narodením ten najfantastickejší (chuťovo aj pocitovo) obed v živote :).. No a odkedy sme mango sorbet objavili aj v potravinách, zmrzlinu už ani nekupujeme.. Ale pozor, je prudko návykový a neuveriteľne rýchlo sa míňa :)!

Mohlo by sa vám pačiť