Domov Backstage stories O párty-nepárty a o rozprávkovom svete..

O párty-nepárty a o rozprávkovom svete..

od Katka

Už dlhšiu dobu mi v hlave vŕtala myšlienka prípravy výzdoby s prvkami tej svadobnej aj v pohodlí (nášho) domova. Vedela som, že by to bola skvelá téma do nového čísla magazínu Dream & live.. A ako ideálna príležitosť sa núkala kolaudácia nášho nového bytíka..
Na pomoc som si zavolala Gabiku a Lenku z FlorDeLuxe, ktoré vedia vyčarovať dychberúcu nádheru na každej svadbe či oslave. Videla som ich prácu v akcii na fotení editoriálu pre časopis Svadba v Košiciach a cítila som, že tieto šikovné a sympatické baby sú proste tie pravé, ktoré by mi mali pomôcť pripraviť pre vás jednoduché, no zároveň veľmi efektné inšpirácie na párty s kamarátkami a romantický večer vo dvojici.

Ako spomína Gabika.. „Keď nás oslovila Katka, aby sme sa zúčastnili fotenia jej domácej párty, zostali sme mierne zaskočené. Samozrejme nás to veľmi potešilo, ale potrebovali sme prekonať prvotnú prekážku a to vzdialenosť Košice-Bratislava, čo v bežnom ponímaní nie je žiaden problém. Ale v tom našom to znamená: naložiť plné auto kvetov, vázičiek, svietnikov, látok, všetkého potrebného a pre istotu aj nepotrebného a dopraviť to všetko – hlavne tie krásne kvety – čerstvé v tip top stave, aby ešte jeden-dva dni boli dostatočne “fresh”.. 🙂 Ale Katka má úžasný zmysel ľudí povzbudiť a namotivovať tým jej krásnym jemným a zároveň nadšeným spôsobom. Kedže sa jednalo o oslavu nového bytíka Katky a Tomáša, poslali nám fotky a tak sme sa mohli odraziť od farebnosti a štýlu interiéru, ktorý sa nesie v odtieňoch bielej a béžovej, doplnený Katkinou tak typickou pastelovou modrou a ružovou v kombinácii so svetlým drevom. A tak sme sa po pár týždňoch vydali na cestu s plným autom prekrásnych bledomodrých a svetlo ružových hortenzií a množstvom nápadov a očakávaní, ako to celé dopadne..“

Pozvánka
Tlačoviny – teda u nás pozvánku a menovky, si vzala do parády naša Katka (Vanilkový kaktus). Vedela som, že sa u nej môžem spoľahnúť na to, že pozvánka bude vyjadrovať všetko a možno aj o niečo viac, ako by som chcela.. A presne tak aj bolo.. Prednej strane dominoval nápis Let’s celebrate! a modré kresielko z našej obývačky, spolu s kvetmi, tortou, balónikmi a vyzutými lodičkami 🙂 a na druhej strane boli detaily ohľadom dátumu, času, dresscodu a darčekov, ktoré potešia. Pre každú z pozvaných sme mali pripravenú personalizovanú menovku, ktorá slúžila ako ozdoba, zapichnutá na slamke v kornútkoch plných dobrôt.. 🙂

Plány vs. realita..

Dlho sme vyberali termín, ktorý by sa nám všetkým hodil.. Pôvodne malo byť párty-fotenie ešte v júni, pred naším Provensálskom, na nakoniec sme sa dohodli na júlovom termíne.. Ani ten sme však do poslednej chvíle nemali ustálený.. Mala som predstavu, že spojíme príjemné s užitočným a že párty-fotenie nebude len fotením, ale aj skutočnou párty, na ktorej sa zídeme všetky spriaznené kreatívne duše (z jednotlivých čísiel magazínu D&L), čo milujú všetko krásne.. Lenže zladiť dokopy toľko ľudí, ako som pôvodne chcela, nebolo vôbec jednoduché.. Ako sa termín blížil, dohodnutých účastníčok stále ubúdalo a ja som z toho začínala byť nešťastná.. tešila som sa, ako nám spolu bude fajn a zároveň spoločne vytvoríme niečo krásne inšpiratívne, no nakoniec nás bolo úplné minimum.. (lebo z 3 ľudí párty nenafotíte, všakže? :)) No viete čo? Nakoniec to dopadlo úplne ideálne!!! Bolo nás presne 5, bolo nám spolu super a na fotenie sme mali v tomto zložení šaty v takých kombináciách, že lepšie by sa nám to nepodarilo zladiť, ani keby sme to plánovali.. Silvinka z blogu Mini Diamond došla ako vždy perfektne zladená do ružova, ja som po menšej bojovej porade s dievčatami FlorDeLuxe zvolila najprinceznovskejšiu dlhú bledomodrú tylovú sukňu zo salónu Peter a Lucia (v ktorej som brázdila aj levanduľové polia v Provensálsku :)) a Danka (zakladateľka eshopu Shaty) sa postarala o tie najkrajšie šaty pre Gabiku (čierne) a Lenku (ružové) a taktiež pre seba (bledomodré.. :)) Jaj a spomenula som už, že náš dress code bol „modern princess“ ;)? Náramne sme si to všetky užili ;)!

Pôvodne som mala v pláne nachystať kopec zaujímavých dobrôt, ktoré by vás mohli inšpirovať. Keďže je nie som veľká pekárka ani cukrárka, chcela som si na pomoc zavolať šikulku, ktorú príprava sladkých dobrôt baví aj živí, no nepodarilo sa nám časovo zladiť a tak ponuka „sladkého stolíka“ nebola zďaleka taká široká.. Nakoniec sa nám predsa len podarilo situáciu zachrániť a spolu so skvelou Angie (Angie bakes) sme prichystali polonahú tortičku (lebo torta na párty byť musí :)!!) a krásne pastelové nanuky. Angie sa žiaľ tiež nemohla zúčastniť na párty, a tak finálna úprava a dekor candy baru zostali na Gabike a Lenke z FlorDeLuxe. Dohodli sme sa, že nám postačia melónové „lízatká“, kornútky s ovocím a rôznymi sladkosťami, snehové pusinky (ktoré sme pripravili s levanduľovou príchuťou – spomienky na Provensálsko..♥) a ružové limonády.. Uznávam, že to nebolo práve najzdravšie pohostenie (okrem ovocia, samozrejme), no myslím, že každej „modernej princeznej“ dobre padlo byť na chvíľu opäť tým malým dievčatkom, ktoré si môže dať cukríkov koľko len hrdlo ráči.. 🙂 Ja som si napríklad vďaka tomu tak obľúbila želé jahôdky, že som si v priebehu najbližších pár dní bola kúpiť hneď niekoľko balíčkov.. :))

No čo mi nevyšlo na plnej čiare, bolo naplánovanie fotenia. Naivne som si myslela, že stihnem všetko nafotiť ešte predtým, ako prídu hostia, potom si urobíme niekoľko spoločných fotiek a portrétov a potom už sa budeme len baviť. „Deadlinom“ bolo slnko, ktoré o istom čase začalo prudko svietiť na naše „miesto činu“ a znemožňovať fotenie. Nuž, ale keďže sa nám všetko poriadne poposúvalo a ja som bola ešte len čerstvo dolíčená (od šikovnej Silvie – Sissi colors) práve keď sa do obývačky začali predierať prvé slnečné lúče, celý zvyšok fotenia sa niesol v znamení boja o svetlo a tieň.. A poviem vám, takáto hra nie je veľmi zábavná.. :)) A preto som všetkým nesmierne vďačná, že to tak skvele zvládli.. našim dvom pomocníkom aj všetkým „modelkám“.. 🙂 Napriek tomu, že sme väčšinu času čakali, kým zájde slnko za mrak, zaťahovali žalúzie, tienili všetkým možným aj nemožným a posledné fotky som fotila už komplet v umelom osvetlení, bol to všetko zážitok a mám tie fotky rada.. Nie sú dokonalé, pretože ani svetlo nebolo dokonalé, no taký je život.. 🙂 Keď som potom rozmýšľala nad tým, čo sa v priebehu dňa mohlo urobiť inak, aby sme to postíhali podľa plánu, spomenula som si na dlhé pohodové raňajky, pri ktorých sme pokecali s dievčatami FlorDeLuxe či nekonečné zháňanie sladkostí potrebných do candy baru.. (cukrovú vatu sme nakoniec aj tak nezohnali!).

Uvedomila som si, že všetko sa stalo presne tak, ako sa malo, pretože toto boli chvíle, ktoré nás zblížili a ktoré nám spríjemnili celý deň.. Nebolo to len o práci a naháňaní sa za cieľom.. my sme si užívali celú cestu.. 😉

Mohla by som rozprávať ďalej.. čo všetko nevyšlo podľa plánu.. no myslím, že na tom v konečnom dôsledku nezáleží.. Vznikol pre vás jeden ľudský a myslím, že napriek všetkému vyššie spomenutému veľmi krásny článok, ktorý si s rôznymi bonusmi budete môcť prečítať v novom čísle Dream & live magazínu. Priblížime vám v ňom viacero tipov ako na výzdobu domácej párty, ako si vybrať tie správne šaty, ako vyčariť nezabudnuteľný romantický večer so svojou láskou a nebude chýbať ani zaujímavý rozhovor s Gabikou a Lenkou, ktoré majú všetku túto nádheru na svedomí.. Pretože oni sú tie dobré víly, ktorých náplňou práce je plniť sny iným a vytvárať rozprávkové svety.. A verte mi, ten deň som sa vďaka nim cítila ako vo sne.. kedykoľvek som sa okolo seba pozrela a vnímala každý detail tej krásy.. Ako skutočná moderná princezná vo svojom rozprávkovom svete.. ♥♥♥

A čerešnička na torte? Okrem fotiek máme od talentovanej Zuzky na pamiatku aj vlastné rozprávkovo-postavičkové portréty!!! Pretože pravé moderné princezné si predsa nerobia selfie, dajú si nakresliť svoj rozprávkový portrét ;)!

Predplaťte si nové číslo teraz a podporte tak náš vysnívaný projekt – Dream & live magazine – TU.. Ďakujeme! ♥♥♥

Výzdoba: Gabika a Lenka – FLorDeLuxe
Vizáž: Sisi Colors
Tylová sukňa: Peter a Lucia
Šaty: Shaty
Pozvánka a menovky: Vanilkový kaktus
Torta: Angie bakes
Ilustrácie: Zuzka Verbovská


Súvisiace články:

Sny.. z lásky utkané..
Príbeh jedného časopisu..

 

Mohlo by sa vám pačiť