Domov Ľudia a rozhovory Najlepší diár je motivačný diár..

Najlepší diár je motivačný diár..

od Katka

Budúci rok bude úžasný! A viete, ako to viem? Pretože mám doma čarovný diár ;)! A vy ho môžete mať tiež!

Motivačný diár som si chcela zaobstarať už minulý rok, mala som vyhliadnutý práve ten od I Can Academy, no kým som sa k tomu dostala, bolo už neskoro, bol vypredaný. O to viac som sa tešila, keď som sa s Michalom, ktorý ho má na svedomí (rovnako ako veľa iných motivačných vecí), stretla osobne, pri fotení do nového čísla Dream & live magazine. Bola som šťastná, že súhlasil a môžem (s)pokojne vyhlásiť, že magazínu dodal to správne “korenie”. Jeho príbeh v článku Myslím pozitívne spolu s návodom “Ako začať robiť to, čo milujete” patrí k jedným z najobľúbenejších. Nového diára som sa nevedela dočkať, hlasovala som aj za krásny modrý vizuál, ktorý to tento rok “vyhral” 🙂 a po rozhovore s Michalom som vedela, že bude určite stáť za to. V balíku dorazili dve krásne “knižky” – motivačný diármotivačný diár biznis – limitka. Jeden krajší ako druhý. Vážne. Bola som rozhodnutá pre jednoduchú decentnú biznis verziu, s jemným lesklým nápisom Diár 2017, no keď som zobrala do rúk klasickú verziu s motívom mandaly, kde sa autori tiež pohrali s odleskami, páčil sa mi tiež. A veľmi! Viem, že veci by sa nemali súdiť (len) podľa obalu, no vždy ocením, keď je produkt dotiahnutý do dokonalosti aj po vizuálnej stránke.

Prvý wow efekt teda nastal hneď po vybalení. Stále som si diáre musela obzerať, obracať v rukách a obdivovať z každej strany.. 🙂 Okrem príjemnej modrej farby, prepracovaného dizajnu a kombinácie matných a lesklých prvkov ma diár prekvapil svojím praktickým rozmerom a vizuálom à la knižka. Môžete ho tak mať vždy so sebou, zmestí sa (takmer) do každej kabelky a vďaka tvrdej obálke s vami vydrží v dobrej kondícii celý rok :).

Zaujímalo ma však samozrejme, čo je vo vnútri tohto magického diára. A tam nastal druhý wow efekt. Veľmi som sa naň tešila, veď som čakala skoro rok :)! A preto som neodolala a na dva-trikrát som ho celý zhltla :). Musím povedať, že predčil všetky moje očakávania a už sa neviem dočkať, ako ho začnem aktívne využívať. Je v ňom akoby malý praktický návod na život, ktorý je písaný zrozumiteľne, premyslene a tiahne sa celým diárom tak, aby ste tam vždy našli to, čo práve potrebujete. Je až neuveriteľné, koľko toho autori dokázali vniesť do tak praktického skladného formátu popri zachovaní miesta pre vaše denné úlohy, zápisky, nápady a pod. Veľmi sa mi páči prepojenie, ktoré vzniklo medzi článkom v magazíne a samotnými diárom.. Náhoda? Nemyslím si 🙂 Okrem modrej farby ide akoby o rozvinutie myšlienky a „návodu“ na to, ako začať robiť to, čo milujete; ako žiť život, s ktorým budete spokojní; ako si plniť sny, nech sú akokoľvek veľké. Ak vás Michalov článok navnadil a motivoval pracovať na sebe a ísť si za svojimi snami, no stále celkom neviete ako na to, Motivačný diár je presne to, čo potrebujete.

Hlavnou myšlienkou autorov bolo vytvoriť diár ako pomôcku na dosiahnutie jedného naozaj veľkého cieľa. Na začiatku je vysvetlenie ako diár používať, pretože niektoré úlohy ako napríklad vytvorenie zvyku alebo praktizovanie každodennej vďačnosti v obyčajných diároch nenájdete. Toto však nie je obyčajný diár, spomínate?
Toto je čarovný diár, vďaka ktorému bude rok 2017 vašim najlepším a najúspešnejším rokom.. Ak mu to dovolíte.
Stále je to na vás. Nikto iný to za vás neodmaká. Môže vám však pomôcť a byť príjemným sprievodcom celým rokom (splnených snov), budete sa naň môcť kedykoľvek obrátiť, bude tu vždy pre vás. Úlohy, ktoré v ňom na vás čakajú, sú rozumne spracované a rozmiestnené v priebehu celého roka. Okrem denných, týždenných a mesačných zhodnotení si tak viete premyslieť a spísať napr. aj 101 svojich cieľov (znie to strašne veľa, však :)? no vy to dáte ;)!), kruh svojho života, svoje silné stránky, za čo ste vďační, čo ste dali či urobili „len tak“, ako ste komu pomohli a pod. Najradšej by som vám tu vypísala všetky skvelé veci, ktoré sa v diári nachádzajú, no nechcem vás obrať o prekvapenie. Tie najlepšie vychytávky si v ňom musíte nájsť sami.. 😉 Pre tých, čo váhajú, či im takýto menší formát poskytne dostatok miesta na zapisovanie, chcem ešte dodať, že na konci je vela veľa prázdnych aj linajkových stránok na poznámky a mňa osobne veľmi potešili voľné stránky špeciálne na nápady a inšpirácie, ktoré sa mi zídu a vďaka ktorým budem mať všetko, čo mi napadne, pokope a vždy poruke! Neviem ako vy, no ja sa na budúci rok veľmi teším! Mám s ním veľké plány, no práve tie veľké sny, plány a ciele majú schopnosť občas nás poriadne (vy)desiť a uvádzať do neistoty.. No už sa toho nebojím, pretože viem, že tento čarovný diár mi bude perfektným spoločníkom a spolu s ním to dokážem.. A vy tiež 😉

Keďže ma vždy zaujíma aj „the story behind“, spýtala som sa Michala, aký bol príbeh vzniku Motivačného diára.. 🙂

„Moja prvá skúsenosť s Motivačnými diármi prišla ešte predtým, ako sme sa rozhodli spraviť náš prvý. Už v roku 2012 som predával diáre, ktoré vyrobil Mark Dzirasa s podtitulom „motivačné“. Vtedy sme mali oveľa menej produktov aj zákazníkov. Markove diáre boli však celkom obľúbené. Čakal som teda, že o rok spraví ďalšie, no nestalo sa.

Medzičasom sme sa dali dokopy s priateľkou Paťkou a ona začala prinášať nové nápady do firmy. Jedného dňa za mnou prišla s tým, že by sme mohli spraviť Motivačné diáre ako doplnkový produkt k Motivačným kalendárom. Vedel som, že Markove diáre boli obľúbené a keďže on už nepokračoval s diármi ďalej, prišlo mi to ako dobrý nápad.

Každým produktom sa snažím docieliť nielen to, aby ľudí motivoval pekným citátom, ale aby im skutočne pomohol niečo zlepšiť a zmeniť. Potom, ako sme začali rozoberať nápad s diármi, som rýchlo pochopil, že toto je skvelý produkt, lebo nám dáva priestor viesť ľudí a podporovať ich počas celého roka. Dalo sa s ním oveľa viac vyhrať ako s kalendármi. A to ma fascinuje doteraz. Každý rok rozmýšľame nad tým, ako diár zostaviť tak, aby pomohol ľuďom dosiahnuť ešte väčšie a krajšie zmeny v ich živote. Baví nás to. 🙂

Príprava samotného diára je veľmi spontánna. Pamätám si, že jeden ročník sme vymysleli za jeden deň, v parku pri jazere v Štrasburgu. Mali sme pohodu, krásne počasie, dobrú náladu, začali sme vymýšľať, zapisovať nápady a bol hotový!  Pri poslednom diári 2017 hlavná myšlienka (urobiť diár okolo jedného cieľa) vznikla za jeden večer. Vždy to začína jednou hlavnou myšlienkou – potom ju rozširujeme.

Špecifikom tohto roka je komunita. Na trhu sa začali objavovať aj iné diáre. Konkurencia sa vôbec netrápi tým, že diár nazvú tak isto, robia podobné obálky. Chvíľu sme to riešili. „Čo teraz? Čo ak sa trh zaplaví podobnými produktami? Ako sa odlíšiť? Ako si chrániť značku?“ Tak sme sa na nich sústreďovali, že sme zistili, že nás to brzdí a nevenujeme sa tomu čo chceme a ako byť lepší. Tak sme ich hodili za hlavu. Položil som si otázku: „Čo by mne pomohlo, keby som si taký diár kúpil?“ a prišla myšlienka komunity. Celé naše sústredenie je na kvalitu, hodnotu a jedinečnosť.“

Michal Hrehuš – I Can Academy

Najlepší motivačný diár: vesele-veci.sk

Mohlo by sa vám pačiť